25 Май Ежегодното проучване по поръчка на Paysafe, извършено от

...
25 Май Ежегодното проучване по поръчка на Paysafe, извършено от
Коментари Харесай

Пандемията измени трайно платежните навици на българите

25 Май
Ежегодното изследване по поръчка на Paysafe, осъществено от Sapio Research, " Изгубени в преводите " сочи трайна смяна в настройките на потребителите към безконтактни платежните способи. Пандемията внезапно промени методите, по които хората заплащат, като увеличи размера на безкешовите заплащания. Очаква се тази наклонност да продължи в огромна степен и след края на Covid-19.

Като цяло, картови заплащания не престават да бъдат известен способ за онлайн преводи, като 75% от българските консуматори са употребявали дебитни карти в последния месец. Този % е съвсем подобен измежду потребителите в Обединеното Кралство (71%) и доста по-висок в съпоставяне със страни като Австрия, Германия и Италия, където приблизително 40% употребяват дебитни карти за покупки онлайн. Дигиталните портфейли на собствен ред са най-предпочитаната опция на картовите заплащания, като още веднъж прави усещане, че българите са дейни техни ползватели - 46% сочат, че са плащали с цифров портфейл през последния месец.

Евентуална причина за това нараснало ползване на безконтактни способи за заплащане е зачестилото онлайн извършване на покупки заради противоепидемични ограничения, обществената отдалеченост и други От всички запитани респонденти на световно равнище, малко над 1/3 споделят, че доста са понижили физическото извършване на покупки в магазините и са заложили на онлайн покупки. В същото време, заплащанията с безкешови способи разрешават доста по-добра проследяемост на разноските, което за 36% от българите е било съществена причина да ги избират пред парите в брой при извършване на покупки.

Изводите от цялото проучване на Paysafe можете да прочетете в идващия брой на списание CIO.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР