25 Май Доклад за ролята на т.нар. периферни изчисления (Edge

...
25 Май Доклад за ролята на т.нар. периферни изчисления (Edge
Коментари Харесай

Intel: Периферните изчисления са движеща сила на бизнес иновациите

25 Май
Доклад за ролята на така наречен периферни калкулации (Edge Computing) в актуалния бизнес показа Intel. Компанията приказва и за триумфите на своите клиенти, употребяващи набиращия скорост софтуерен метод.

Зад термина Edge Computing се схващат обработки, протичащи се по периферията на мрежите, отвън сървърните ядра на фирмите. Според Intel те ключът към бъдещите нововъведения - 76% от участниците в проучването споделят, че им е мъчно да намерят " идеалното място " за обработка на данните си.

В документа компанията дава на ИТ водачите насоки за потребление на периферни калкулации за възстановяване на оперативната успеваемост, основаването на нови артикули и източници на доходи.

Търговия на дребно. Според Intel анализите на данните в периферията на мрежите дава опция за огромно ръководство на инвентара, както и и по-гъвкава настройка на логистиката и производството. Edge технологиите оказват помощ на търговците да проучват държанието на потребителите в действително време и да им дават персонализирани услуги.

Промишленост. Системите за роботизирана автоматизация на процесите (RPA) с изкуствен интелект се употребяват за осъществяване на рутинни, евентуално рискови интервенции. Роботи постоянно могат да правят такива интервенции доста по-бързо и по-точно от хората. Системи с машинно зрение се употребяват за надзор на параметрите на продуктите и идентифициране на техните недостатъци, което оказва помощ да се създават артикули с по-високо качество.

Здравеопазване. Периферните калкулации също могат да оказват помощ за възстановяване на резултатите от лекуването на пациентите посредством благоприятни условия като самостоятелно наблюдаване на здравни параметри, събиране на данни, интеграция с електронни здравни досиета и потребление на изкуствен интелект за разбор на данни. При обработката на диагностични изображения могат да се употребяват системи за дълбочинно обучение, което в допълнение форсира диагностиката.

Телекомуникации. Машинното образование оказва помощ на телекомуникационните операторите да усъвършенстват своята мрежова и оперативна успеваемост, с цел да отговорят на възходящите упования на потребителите за качество на услугата, като в същото време понижават разноските си. съгласно Intel посредством потребление на разбори и изкуствен интелект, такива компании могат интелигентно да ръководят 5G мрежи, с цел да реализират своите основни индикатори, да автоматизират мрежови интервенции, да подобрят енергийната си успеваемост и да усилят гъвкавостта си в необятен набор от сюжети на потребление на 5G и Edge технологии.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР