25 леви партии покани БСП с цел да се обединят

...
25 леви партии покани БСП с цел да се обединят
Коментари Харесай

БСП кани 25 партии с цел ляво обединение преди изборите

25 леви партии предложения Българска социалистическа партия за да се обединят преди изборите, които ще се състоят на 9 юни. Това разгласи водачът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията след провелия се през днешния ден Национален съвет, съобщи " Фокус ".

" Има съществено очакване левите сили да се обединят. Запознахме Националния съвет какво е свършило управлението до този миг. Предложихме на Националния съвет и приехме следното - на първи май ще поканим над 25 партии в левия набор, патриотичния набор, над 20 цивилен сдружения, НПО-та, с които сме близки идеологически ", съобщи Нинова. 

" Ще създадем полемика за съвременна лява политика и обща опция на статуквото и на модела на ръководство до момента на България ", добави тя.

По думите ѝ Българска социалистическа партия ще търси основаването на необятно ляво обединяване. Тя съобщи, че ще се предложи подписването на общ документ, с който да излезе това формирование.

" Надяваме се това да е началото на едно необятно ляво обединяване. Ще предложим общ документ с главните правила, на които да стъпим в правенето на политиката - лява политика, алтернативна политика. Ще предложим подписването на съглашения за общи дейности за парламентарните и европейски избори ", разясни водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова показа шест правилото и национални политики, които ще бъдат отстоявани от техните бъдещи за евродепутати. Сред тях са равнопоставеност с останалите страни членки на Европейски Съюз, българският народен интерес да е преди всичко, почитание към културата и традициите на всяка страна, здрав разсъдък във всяка законодателна самодейност, понижаване и опростяване на европейските регулации в помощ на българската стопанска система приоритет на обществената политика, Европейски Съюз като инструмент за мир и сигурност. 

Лидерът на Българска социалистическа партия добави и конкрентни цели, за които би трябвало да се борят евродепутатите на партията. Тя уточни пълноправно участие в Шенген, връщане на мигрантите в страните им по генезис, преразглеждане на " Зелената договорка " и други.

Нинова не разяснява името на Кристиан Вигенин като евентуален лидер на листите за европейските избори. Тя удостовери обаче, че той има голям брой номинации, само че въпреки всичко органите на партиите трябвало да се произнесат.

Членове на Националния съвет попитали управлението на Българска социалистическа партия за какво сегашните евродепутати не давали доклад за свършеното от тях: " Представяте ли си, един път не са дошли  на Национален съвет, на Изпълнително бюро, каквито решения имаме. Днес не благоволиха да показват доклад на групата. Единствено Цветелина Пенкова е показала доклад независимо ". 

Нинова сподели още, че стартирала и акцията за номинации за депутати в  националния парламент. Левицата щяла да търси хора с публичен опит, високи нравствени качества, висше обучение, експертен опит, комуникативност. Окончателните имена щели да бъдат утвърдени на 27 април.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР