25-годишният стругар Атанас Кателиев от отбора на Влади Ампов –

...
25-годишният стругар Атанас Кателиев от отбора на Влади Ампов –
Коментари Харесай

Победителят в „Гласът на България“ работи като стругар във Варна

25-годишният шлосер Атанас Кателиев от тима на Влади Ампов – Графа е огромният победител в седмия сезон на „ Гласът на България “, разбра HotArena.

На финала той се изправи против своя съгражданин Кирил Хаджиев – Тино.

Наско, който не е професионален музикант, за разлика от съперника си, съумя да завоюва благосклонностите на публиката и да грабне премията от 50 000 лв..

С нея счита да си заплати налога на колата, а другата част да влага в музика. Атанас е инженер по автоматика, приключил в Техническия университет в родния си град Варна, а в този момент работи като шлосер – фрезист на металорежещи машини. В бъдеще обаче мечтае за музикална кариера и до месец влиза в студио, с цел да запише авторска ария, писа „ Галерия “.

Той се запалил по стругарството като дете около татко си. Влязъл в работилницата на баща си едвам 10-годишен. Първото нещо, което изработил, било железна структура на парен мотор.

Сега извършва комплицирани железни елементи, които другояче са доста скъпи за индустриално произвеждане. Освен това преподава и роботика на възпитаници от 5-и до 9-и клас в Математическата гимназия във Варна. Междувременно се състезава и в ултрамаратони /над 42 км, пресечена местност/. За тях се приготвя, като тича всяка вечер след 22 часа в близката гора. Има и извоювани купи.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР