25-годишният стругар Атанас Кателиев от отбора на Влади Ампов –

25-годишният стругар Атанас Кателиев от отбора на Влади Ампов – ...

Победителят в „Гласът на България“ работи като стругар във Варна.


25-годишният стругар Атанас Кателиев от отбора на Влади Ампов – Графа е големият победител в седмия сезон на „Гласът на България“, узна HotArena.

На финала той се изправи срещу своя съгражданин Кирил Хаджиев – Тино.

Наско, който не е професионален музикант, за разлика от конкурента си, успя да спечели симпатиите на публиката и да грабне наградата от 50 000 лева.

С нея смята да си плати данъка на колата, а другата част да инвестира в музика. Атанас е инженер по автоматика, завършил в Техническия университет в родния си град Варна, а сега работи като стругар – фрезист на металорежещи машини. В бъдеще обаче мечтае за музикална кариера и до месец влиза в студио, за да запише авторска песен, писа „Галерия“.

Той се запалил по стругарството като дете покрай баща си. Влязъл в работилницата на татко си едва 10-годишен. Първото нещо, което изработил, било метална конструкция на парен двигател.

Сега изпълнява сложни метални детайли, които иначе са много скъпи за индустриално производство. Освен това преподава и роботика на ученици от 5-и до 9-и клас в Математическата гимназия във Варна. Междувременно се състезава и в ултрамаратони /над 42 км, пресечена местност/. За тях се подготвя, като тича всяка вечер след 22 часа в близката гора. Има и спечелени купи.

Източник: hotarena.net