25-годишният пастир Наско Благоев, който на 3 септември подаде фалшив

...
25-годишният пастир Наско Благоев, който на 3 септември подаде фалшив
Коментари Харесай

Скука вкара пастир в ареста

25-годишният овчар Наско Благоев, който на 3 септември подаде подправен сигнал за бедстващи мъж и жена със строшен крайник в Балкана над Карлово и 30 спасители 3 дни ги издирваха, го е направил от досада. Това стана ясно в Окръжния съд в Пловдив, пред който Благоев оспори задържането си под стража, само че без триумф.

" Представил се е с името Иван Георгиев, а след това е извадил сим картата от телефона, с цел да прикрие следите ", изясни прокурорът по делото Чавдар Грошев.  За да стимулира настояването си за най-тежката мярка за неотклонение, той акцентира, че Благоев към този момент е осъждан - за палеж, а и няма непрекъснат адрес и живее в планината и може да се укрие.

" Не оспорваме авторството на действието, само че Благоев самичък се е предал, не се е укривал и е дал подробни пояснения пред проверяващите ", посочи юристът на пастира Стефан Шипкалиев. И добави, че младежът е зарязан от майка си, израсъл е по домове и има проблеми с душeвността, преживявал тъмни моменти. Защитникът настоя клиентът му да бъде освободен против парична гаранция. 

Запитан каква мярка за неотклонение желае, Благоев сподели: " Пробация ". И продължи да упорства за това, даже и когато му обясниха, че пробацията е наказване, а не мярка.

В последна сметка правосъдният състав го остави в ареста. Една от аргументите за това е неналичието на непрекъснато местоживеене. " Деянието е се отличава с висока степен на социална укоримост, мобилизиран е огромен човешки запас,  и то в миг, в който в някои елементи на страната беше оповестено бедствено състояние ", добави и различен претекст арбитър Нина Кузманова. И предложи в хода на досъдебното произвеждане да бъде направена съдебно-психиатрична и психическа експертиза, която да откри положението на Наско Благоев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР