25-годишният Георги Божиков от село Труд, който е арестуван в

...
25-годишният Георги Божиков от село Труд, който е арестуван в
Коментари Харесай

Младежът, превозвал мигранти, бил потънал в дългове, чакал 5 000 лв. от схемата

25-годишният Георги Божиков от село Труд, който е задържан в петък за трафик на мигранти, се е забъркал в схемата, поради задълженията, в които бил заседнал. Младият мъж работел в Стъкларския цех, само че през последните години харчел повече, в сравнение с получавал. Той е станал клиент на няколко компании за бързи заеми, само че не можел да покрива отговорностите си. 
Прочетете още
Решил да рискува и приел офертата на свои познати, които също живеели в Труд. Военният и бременната му другарка му предложили да се включи в схемата и да направи бързи пари. по данни на TrafficNews сумата, която му е обещана е била 5 000 лв.. 

Тримата са били задържани в петък в региона на Хасково. В автомобила им са открити четирима мигранти. Бременната жена и военния са живеели дружно на фамилни начала.  Според вътрешния министър Иван Демерджиев това не е първото нарушаване на закона на бременната жена, тъй като е хващана да кара под въздействието на опиати.

Случаят е стихотворец от Военно- Окръжна прокуратура. Тя притегли като обвиняеми 40-годишния боен - ефрейтор в отделение в област Пловдив, Георги Божиков и 39-годишната И.П., за това, че на 10.03.2023 година в съучастничество като причинители, за да набират за себе си имотна полза, незаконно подкрепили 8 чужденци – жители на Сирия, да обитават нелегално в страната посредством осъществяване на транспорт от Любимец до землището на Хасково.

На 10 март 2023 година към 17 ч. в региона на гр. Хасково, полицейски патрул спрял за инспекция лек автомобил, марка БМВ, ръководен от Д.Д. Той се движел като пилотна кола на пътуващия зад него лек автомобил, марка „ Фолксваген Голф “, ръководен от 39-годишната И.П. Жената била в напреднала бременност. В колата, която тя карала, се намирали четирима чужденци – жители на Сирия. В лекия автомобил, марка „ Фолксваген Голф “, пътувал и 25-годишният Божиков. Установено е, че същия ден Божиков превозвал други четирима чужденци – жители на Сирия, с лек автомобил, марка  „ Ауди “, само че колата му се развалила и той ги оставил в региона на парк „ Кенана “ край гр. Хасково. По тази причина млежът се преместил в лекия автомобил „ Фолксваген Голф “.

Мигрантите са били качени в колите от региона на Любимец и са пътували към София. Те са минали незаконно през „ зелена “ граница с Турция.

Мъжете са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. На 13 март 2023 година по искане на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив съдът е определил мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.

При предявяването на обвиняването по отношение на И.П. е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв. предвид на здравословното й положение.

Действията по следствието не престават.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР