25-годишен мъж оцеля, след като почти денонощие е стоял затиснат

...
25-годишен мъж оцеля, след като почти денонощие е стоял затиснат
Коментари Харесай

Двама пожарникари от Шумен спасиха мъж, стоял почти денонощие затиснат в катастрофирал автомобил

25-годишен мъж оцеля, откакто съвсем денонощие е стоял затиснат в колата си, след злополука, породена от него самия. Двама пожарникари от Шумен безусловно му избавили живота, като при ваденето от автомобила не са позволили той да получи спомагателни пострадвания. Пред Българска национална телевизия Здравко Здравков и Пламен Троев от шуменската противопожарна работа описаха по какъв начин е протекла избавителната интервенция в мъчнопроходим регион.

25-годишният мъж от село Тервел е бил на посетители на другари, напът за у дома не съумява да овладее автомобила си и колата се прекатурва в дере на основния път Шумен-Русе. Повече от 17 часа мъжът остава затиснат в катастрофилата кола и не съумява да се обади, с цел да потърси помощ. Близките на ранения мъж потеглят да го търсят на идващия ден и подават сигнал на 112. На помощ се отзовават двама пожарникари, които съумяват да го извадят от обърналия се по таван автомобил.

" Шинирахме врата и сложното беше да го извадим от самия автомобил, тъй като теренът, на който беше автомобилът, не позволяваше да го сложим на равна повърхност ", сподели Здравко Здравков от РСПБЗН-Шумен.

" Контактен беше индивидът, само че беше мощно отпаднал поради огромното време, което е прекарал в автомобила, успяваше единствено да каже, че го боли доста и желае вода ", описа Пламен Троев от РСПБЗН Шумен.

За пет години в пожарната Пламен Троев е взел участие в доста избавителни интервенции. Колегата му Здравко Здравков има по-дълъг опит. Бил е измежду спасителите в Хитрино след влаковия случай през 2016 година Редки са обстановките, които имат благополучен край.

Резултатът от професионализма им и от положителните тренировки за деяние в сериозни обстановки е още един избавен живот.

25-годишният юноша живее втори живот, сега се лекува в болничното заведение във Варна. А неговите спасители приканват да пазим своя живот, освен поради себе си, само че и поради околните си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР