25 години ще лежи в затвора убиецът на малката Дамла

...
25 години ще лежи в затвора убиецът на малката Дамла
Коментари Харесай

Окончателно: 25 години затвор за убиеца на 7-годишната Дамла

25 години ще лежи в пандиза килърът на дребната Дамла от Момчилград.
Това е окончателното решение на Върховния касационен съд. Висшите магистрати потвърдиха напълно присъдата на Апелативния съд в Пловдив. Припомняме, че делото бе гледано на 29 март т.г. Повече от пет месеца по-късно, висшият съд излезе с решение.
Зверското ликвидиране бе осъществено на 17 декември 2017 година. Дни преди действието 26-годишният първи братовчед на детето-Мехмед Х., разкрил ключовете за жилището на вуйна си в своя автомобил и решил да се възползва. Във съдбовната нощ майката на Дамла била на работа в цех край Кърджали. Жената карала изключителна промяна и тръгнала за работа, откакто детето заспало. 30 минути след среднощ първият братовчед на Дамла се промъкнал в жилището. Той обикалял стаите, а откакто влезнал в спалнята и детенцето се събудило. За да прикрие влизането си в жилището младият мъж умъртвил момиченцето. Той го задушил с голи ръце, притискайки устата и носа му. Медицинските експертизи демонстрираха, че натискът е бил толкоз мощен, че даже Мехмед е счупил зъбче на 7-годишното дете.
След като Дамла издъхнала, мъжът увил главата и раменете й с тиксо, след което напуснал дома. В шахта наоколо до блока проверяващите разкрили захвърлените ръкавици, тиксо, ключ за дома, както и два презерватива.
Окръжният съд в Кърджали даде общо 23 години затвор на килъра. След обжалване, апелативните магистрати в Пловдив усилиха наказването с още 2 години. Пред Върховния съд отбраната изиска понижаване на размера на наказването „ отнемане от независимост “, а частните обвинители и цивилен ищци желаеха увеличение на наложеното наказване, оповестява 24rodopi.com. Припомняме, че съдът реши килърът да изплати на родителите на детето общо 400 000 лв. кръвнина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР