24chasa.bgПремиерът Бойко Борисов е приел поканата на президента Румен Радев

...
24chasa.bgПремиерът Бойко Борисов е приел поканата на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Борисов при Радев - ще мислят условия към Скопие за членството в Евросъюза

24chasa.bg

Премиерът Бойко Борисов е приел поканата на президента Румен Радев за консултативна среща в понеделник сутринта. Темата, оповестена от президента, е “Преглед на двустранните връзки сред Република България и Република Северна Македония в подтекста на постигнатите резултати от работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси и предстоящата покана към Република Северна Македония за присъединение към Европейски Съюз ”.



Форматът прилича на свиквания от президента КСНС, само че са поканени инстутуциите, които имат отношение по въпроса с еврочленството на съседите и осъществяването на контракта за другарство. На 17 октомври следва Европейски съвет, на който се чака водачите на Европейски Съюз да вземат решение за старт на договаряния за участие на Македония и Албания. То се взема единствено с безусловно болшинство, т.е. не е допустимо даже в случай че и една членка възрази. А директно преди съвета - на 14 и 15 октомври, е следващото съвещание на взаимната българо-македонска комисия по историческите въпроси. Предишното съвещание в София преди две седмици не оправда упованията да стартира изчистване на огромния препъникамък - въпроса за делото на Гоце Делчев, а Радев втвърди тона си след среща с българските историци във връзка на забуксувалата работа на комисията.



Логиката им е да отхвърлят всичко наше, призна шефът проф. Ангел Димитров. Той също е поканен на “Дондуков ” 2 на следващия ден. Вицепремиерът Екатерина Захариева и шефовете на комисиите на Народно събрание по външна политика и по европейските въпроси са другите участници в консултативната среща.



Цялата обява тук

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР