24chasa.bgАвстралийски изследователи твърдят, че две съществуващи лекарства могат да излекуват

...
24chasa.bgАвстралийски изследователи твърдят, че две съществуващи лекарства могат да излекуват
Коментари Харесай

Намериха ли лек за коронавируса: Австралийци го борят с два препарата

24chasa.bg

Австралийски откриватели настояват, че две съществуващи медикаменти могат да излекуват ковид, откакто пациенти са се повлияли доста добре на лекуване с тях, заяви в. “Дейли мейл ”.

Става дума за медикаменти, употребявани за лекуване на ХИВ и малария, които могат да бъдат употребявани за битка с ковид, изясняват експерти по инфекциозни заболявания от университета “Куинсланд ” в Бризбейн.

Антималарийното лекарство хлорохин и потискащите ХИВ в композиция лопинавир и ритонавир са посочили обещаващи резултати при проби на хора и са предиздвикали вируса да изчезне при инфектирани пациенти. “Това е евентуално дейно лекуване ”, съобщи проф. Дейвид Патерсън. Той се надява до края на месеца да се включат още хора в по-мащабни проби.

Анти-ХИВ медикаментите най-често се продават в композиция под името “Калетра ”. Това е антивирусен лек, който може да се приема два пъти дневно от хора, инфектирани с ХИВ, с цел да се понижат равнищата на вируса в тялото.

Хлорохинът пък се дава за попречване на маларийни инфекции. 

 

Цялата публикация ТУК

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР