24chasa.bgАПИ обяви обществена поръчка за идеен проектДо няколко години магистрала

...
24chasa.bgАПИ обяви обществена поръчка за идеен проектДо няколко години магистрала
Коментари Харесай

Ще строят магистрала Варна - Бургас

24chasa.bgАПИ разгласи социална поръчка за абстрактен план
До няколко години автомагистрала може да свързва Бургас и Варна.

От уеб страницата на Агенция “Пътна инфраструктура ” се вижда, че първата стъпка е налице - АПИ е оповестила преди дни социална поръчка за правенето на уголемен абстрактен план за бъдещото трасе. Изпълнителят ще би трябвало да направи и инженерно-геоложки изследвания на автомагистрала “Черно море ”.

Стойността на публичната поръчка е 14,4 млн. лева и въпреки да е напълно първоначално, оповестяването на търга демонстрира, че се работи за старт на дейностите по новата автомагистрала, обясниха осведомени.

Според документите за търга изпълнителят ще би трябвало да създаде трасе, което да е оптимално от техническа и икономическа страна. Началото на аутобана ще е на “Хемус ” към с. Слънчево, при пресичането на Варненско - Белославското езеро, обход на Варна.

Ще има връзка наоколо до село Приселци със съществуващото трасе на автомагистралата и оттова до “Тракия ” с връзка към бургаското село Ветрен.

Магистралата сред Варна и Бургас е част от паневропейски кулоар №8.

Изграждането на автомагистрала “Черно море ” може да стане с пари от държавния бюджет или по оперативна стратегия, защото към нея няма интерес за публично-частно партньорство, изясни при започване на тази година районният министър Петя Аврамова.

Според Интегрираната транспортна тактика на държавното управление (2017-2021 г.) автомагистралата би коствала 430 млн. лв..

Сред условията на публичната поръчка е обезпечаването на уголемен абстрактен план и обстоен организационен проект – парцеларен проект за построяването.

От АПИ залагат като обвързване и свързване на главните пътни посоки в Северна и Южна България.

Тези действия би трябвало да послужат и за възстановяване на интернационалния директен трафик и туристическия поток към курортните комплекси по цялата черноморска линия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР