24 млн. лева са загубите за градския транспорт от липса

...
24 млн. лева са загубите за градския транспорт от липса
Коментари Харесай

24 млн. лева са загубите за градския транспорт в София заради пандемията

24 млн. лв. са загубите за градския превоз от липса на доходи от транспортни документи и неработещата Синя и Зелена зона. Около 15,5 млн. лева са загубите на самите транспортни сдружения. Това сподели пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя добави, че градският превоз е траял да работи по време на пандемията и към момента мъчно се възвръща.

Към момента сред 60% и 65% от хората се върнаха към наземния градски превоз, сподели тя.

От 350 000 души, които употребиха метрото, в този момент към 150 000 го употребяват, не престават да се натрупат тези загуби. Имаме подготвеност да подкрепим градския превоз от общинския бюджет, добави кметът.

Фандъкова посочи, че ще има още една актуализация на бюджета и тя е по отношение на поддръжка за градския превоз.

„ Месец май имаме към този момент добра интензивност от жителите да заплащат налози и такси, за което благодаря, тъй като това ни разрешава да продължаваме вложенията – в града – детските градини, учебните заведения и значимите транспортни връзки. 5 млн. лева по-малко са събрани спрямо предходната година “.

Детските градини

През август чакаме да обявим нови 1500 места, които ще прибавим към в този момент съществуващите свободни към 2800 места, заяви столичният кмет.

„ До момента сме построили над 100 здания на детски градини. Успяхме да увеличим общо местата с над 16 000. В София непрекъснато идват млади фамилии с деца. Основният проблем е при дребните деца до 3 години, за яслите, само че към момента и за първа група тази година имаше дефицит “, добави столичният кмет.

Темата „ Строителство на детски градини “ е най-важната за мен. Строи се стремително съгласно опциите на града, не финансови, за мен финансовата тематика се взема решение, само че казусът е с съществуването на свободни терени, които да дават отговор на съществуващите разпореждания.

Поисках да се трансформират разпоредбите по този начин, че да може да се употребяват терени с неправилна геометрия или по-малки терени, с цел да може да се строят нови градини.

При съблюдаване на положителните условия за децата желаеме да може да се измести отстоянието да бъде по-малко и това да разреши в детските градини да можем да ги построяваме в единия край да има задоволително пространство за площадки и в това време да се усили броят на групите ".

Всички благоприятни условия за строителство би трябвало да се употребяват, добави кметът.

" За множеството родители е доста по-важно детето им да бъде в детска градина. Проблем е и с местата в частните детски градини и там няма места. В момента строием 10 детски градини, подготвени сме да стартираме до дни още 2 и с тази поддръжка от страната можем да стартираме още 7. Ако се трансформират наредбите можем да напреднем ".

До средата на този месец, до една две седмици, имаме подготвеност да стартираме в „ Манастирски ливади “ градина за 8 групи и тя би решила въпроса в този квартал значително.

Подготвяме откриването на две яслени групи. Районните кметове имат цялостен картбланш от мен да оферират решения. Не е въпросът в средствата, ще имаме поддръжката на страната, добави Фандъкова.

Във връзка с идното прекъсване на водата в Студентски град в София поради ремонт, Фандъкова сподели, че са съумели да убедят Топлофикация да редуцира периода с 20 дни.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР