24 Март Само за няколко години добавената реалност (AR) и

...
24 Март Само за няколко години добавената реалност (AR) и
Коментари Харесай

Пазарът на AR/VRще скочи 4 пъти до 2023 г., достигайки $124.4 млрд.

24 Март
Само за няколко години добавената действителност (AR) и виртуалната действителност (VR) се трансфораха в една от най-големите софтуерни трендове с милиони консуматори както в потребителския бранш, по този начин и при бизнеса. От видеоигрите до поддържането на сериозни бизнес функционалности, приложенията за AR и VR откриха приложение на разнообразни пазари.

Според данните, се чака световният пазар на AR, VR и смесена действителност (MR) да продължи да пораства и да доближи стойност от $124,4 милиарда до 2023 година, което е нарастване от 305% за две години.

Потребителите са изхарчили за AR/VR технологии над $6.3 милиарда

Индустриите за AR и VR се развиват с бързи темпове. Въпреки че потреблението на VR се разраства на разнообразни пазари, VR игрите и VR видеоклиповете държат максимален дял от сюжетите на потребление, като през 2023 година единствено в тези области се чака да бъдат изхарчени $20,8 милиарда

Приложенията за AR към този момент излязоха от най-популярните образци - филтрите в Snapchat и Pokemon Go. От приложения за смарт телефони, ориентирани към обособения консуматор, до по-сложни принадлежности за визуализация на данни, употребявани от предприятията за интерпретация на разбор на огромни данни, технологията AR откри приложение в разнообразни промишлености. Нарастващият пазар на периферни калкулации и 5G съгласуваност направиха технологията доста по-жизнеспособна, позволявайки на потребителите да открият ново потомство AR приложения.

През 2021 година се чака световният пазар на AR, VR и MR да доближи стойност от $30,7 милиарда, демонстрира изследването на BCG. До края на идната година този размер ще скочи до $58,7 милиарда Очаква се обаче през идващите години да станем очевидци на още по-впечатляващ растеж в потреблението на AR, VR и MR. През 2023 година общият пазар се чака да нарасне с още $65,7 милиарда До 2025 година цената на тези пазари ще скочи до съвсем $300 милиарда

Докладът на IDC за добавената и виртуалната действителност разкрива, че крайните консуматори ще хар чат най-вече за AR / VR артикули. През 2020 година точно те са похарчили $6,3 милиарда за AR / VR устройства и решения, повече от всички останали сегменти взети дружно. Сегментът за дистрибуция и услуги се класира на второ място с $1,9 милиарда Производството, общественият бранш и инфраструктурата следват надлежно с $1,6 милиарда, $1,5 милиарда и $380 млн.

Доставките на AR/VR шлемове ще доближат $26.5 млн. през 2023 година

Очаква се възходящата приложимост на добавена и виртуална действителност да докара до впечатляващ растеж в доставките на AR / VR " каски " през идващите години. Едно от главните приложения на VR шлемовете е за игри, защото разрешават на геймърите изцяло потапяне в играта.

През 2020 година към в света са доставени 5,5 милиона AR / VR шлемове и слушалки, разкриват данните на TrendForce и Statista. Анализът по снабдители демонстрира, че Oculus Quest 2 на Фейсбук и PlayStation VR на Sony са водещите VR артикули през предходната година. През четвъртото тримесечие на 2020 година повече от един милион броя Oculus Quest 2 са доставени в целия свят. PlayStation VR следва със 125 000 продадени бройки за този тримесечен интервал.

Прогнозите на Statista и TrendForce сочат голям напредък на продажбите на AR и VR шлемове през идващите години, като двете технологии се чака да продадат над 26 милиона бройки през 2023 година Търсене ще продължи да пораства, тъй че продадените бройки ще доближат 43,5 милиона през 2025 година

През идващите години ще нараства и търсенето на AR очила. Технологията за интелигентни очила към този момент напредва в браншове като производството, логистиката и полевите услуги. Проучване на Deloitte демонстрира, че над 90% от огромните индустриални компании през днешния ден употребяват или правят оценка потребността от смарт очила в своите предприятия.

През 2020 година към 250 хиляди AR очила са били доставени в света. Този брой ще скочи до 410 хиляди през тази 2021 година През 2025 година международните доставки на AR очила ще се усилят до 2.1 милиона, сочат прогнозите.

Снимка на TonyVT от Pixabay
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР