24-годишният студент Давид Козак, който уби 14 души в Карловия

...
24-годишният студент Давид Козак, който уби 14 души в Карловия
Коментари Харесай

Преди да се самоубие стрелецът от Прага е споделил в социалните мрежи, че иска да извърши масово убийство

24-годишният студент Давид Козак, който умъртви 14 души в Карловия университет в Прага на 21 декември, е имал дневник в обществените мрежи, в който е споделял, че най-голямата му фантазия е да извърши всеобщо ликвидиране. Той е написал още, че ненавижда този свят и желае да остави колкото се може повече жертви, преди да се самоубие.

Това сподели в ефира на bTV Камелия Илиева, основен редактор на списание „ Роден глас “ в Чехия.

На конференция нощес началникът на полицията е съобщил, че дълго ще бъде блокиран пл. „ Ян Палах “, където се намира Философският факултет на университета. Причината е, че пространството е голямо и би трябвало подробно да бъде тествано дали някъде не е заложена бомба.

В мазето на къщата, в която е живеел 24-годишният студент, са открити самоделни взривни устройства.

Стрелбата в Карловия университет е почнала към 15 ч. локално време в четвъртък в постройката на Философския факултет. Въоръженият мъж е разкрил огън в коридорите и класните стаи на постройката.

По първична информация офанзивата е била въодушевена от сходен случай в Русия – пукотевица в учебно заведение в съветския град Брянск.

Съобщено беше, че младият мъж е умъртвил татко си в близко градче, преди да открие огън в университета. Полицията ревизира дали стрелецът не е виновен и за ликвидиране от 15 декември – на мъж и двумесечната му щерка в гора край Прага.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР