24-годишен фунболен запалянко, няма да стъпи на спортно мероприятие в

...
24-годишен фунболен запалянко, няма да стъпи на спортно мероприятие в
Коментари Харесай

Футболен запалянко няма да стъпи на стадион 2 години, след като посегна на полицай във Варна

24-годишен фунболен ентусиаст, няма да стъпи на спортно мероприятие в идващите 2 години и 2 месеца, откакто атакува служител на реда на варненския стадион " Тича ", оповестяват от Районен съд - Варна. 

Административното наказване бе наложено на 24-годишния юноша от Пловдив за нарушаване на Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия.

На 26 септември тази година на стадион „ Тича ” във Варна, при осъществяване на футболна среща сред тимовете на ПФК „ Черно море “ и ПФК „ Ботев “, той е направил противообществена демонстрация /спортно хулиганство/, изразяваща се в посягане над полицейски органи. Младежът е блъскал в гърдите еднообразен чиновник, като протегнал ръка и направил опит за удар с глава към главата на полицейски чиновник, зает със сигурността на спортното мероприятие.

24-годишният юноша е с чисто правосъдно минало и няма регистрирани сходни нарушавания до момента. За проявата на спортно безчинство, Районeн съд – Варна му наложи наказване безплатен труд в интерес на обществото за период от 80 часа, което да се извърши от кмета на общината по неговия непрекъснат и сегашен адрес. Освен това, на нарушителя бе наложена и насилствена административна мярка – „ Забрана за посещаване на спортни мероприятия в страна и чужбина “ за период от 2 години и 2 месеца.

Решението на съда предстои на обжалване в 24-часов период, като при положение на тъжба, производството пред ВОС бе планувано за 29 септември т.год.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР