24 депутати са глобени по 300 лв., защото не ползват

...
24 депутати са глобени по 300 лв., защото не ползват
Коментари Харесай

И управляващи депутати бяха спипани без маска

24 депутати са санкционирани по 300 лева, тъй като не употребяват наложителните защитни средства на закрито място. Сред тях има много представители на ръководещото болшинство. Това се знае досега за резултата от хайката, която РЗИ провежда през днешния ден в постройката на Народното събрание. Инспекторите обиколиха стаите на парламентарните групи и връчиха актове. 300 лева е минималната стойност на такава санкция.

От ГЕРБ признаха, че шестима от депутатите им са хванати в нарушаване. „ Подписали са си актовете. Който е сбъркал, ще си понесе глоба. Не е най-правилното, само че всеки бърка. Не мога да осъждам всички сътрудници ", съобщи зам.-председателя на ГЕРБ Красимир Велчев. Самият той дефилираше с шлем на главата.

Сред нарушителите са и трима депутати от НФСБ. Според партийния им водач Валери Симеонов те обаче могат да обжалват актовете. „ Как може да поемеш глътка напитка, без да си свалиш маската? Това се вижда от записа “, разяснява той. Иначе Симеонов поддържа спазването на ограниченията. „ Всеки ден има по 150-160 болни. Мерките би трябвало да се съблюдават, заповедта на министъра в годна за всички “, сподели той. И жегна депутатите от Българска социалистическа партия, тъй като се държали демонстративно. „ Не носят маски или ги носят като добитък юлари “, сподели на смешка той, представен от БГНЕС.

Атакистът Павел Шопов също е измежду глобените. Той пък предложения инспекторите да му връчат акта в зала „ Запад “, където се обитават публицистите, тъй като по този начин било „ най-прозрачно “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР