24-часова полицейска охрана ще има в пловдивското село Цалапица, което

...
24-часова полицейска охрана ще има в пловдивското село Цалапица, което
Коментари Харесай

24-часова полицейска охрана в Цалапица

24-часова полицейска защита ще има в пловдивското село Цалапица, което въстана след зверското ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов и проспания от районното ръководство в Стамболийски сигнал за изчезналия юноша.

Именно несъответстващата реакция на отстранения към този момент дълготраен началник на районно управление (на МВР) Стамболийски Ангел Керпиев провокира гнева на хората, откакто обвинявания за убийството Рангел Бизюрев /30/ отлетя за Германия с полет от летище София и още се търси с европейска заповед за арест.

Обещаната денонощна полицейска защита в селото влиза в действие ведната, стана ясно на провелата се по самодейност на краткотрайния шеф на Областна дирекция на полицията комисар Радослав Начев среща с жтелите на Цалапица нощес.

През  деня  селото ще се охранява от жандармерията, а през нощта от Специализираните полицейски сили.

По мое предписание от понеделник всекидневно тук участва районният контрольор, който обслужва самото обитаемо място. Всички сигнали могат да бъдат подавани към него. Поискаха от локалната власт слагането на още камери, охранителни, както и реализирането на контролна активност по Закона за придвижване по пътищата, защото присъстващите показаха опасения, че водачи на тежкотоварни коли си разрешават да минават на забраняващ сигнал на единствения светофар, който е в селото. Мерки в тази посока ние ще вземем, сподели Начев на хората.

Радослав Начев акцентира, че поради досъдебното произвеждане – детайлности по следствието не могат да бъдат оповестявани. Той напомни, че се прави инспекция в районно управление (на МВР) Стамболийски и тя е освен за този случай.

Имало ли е сигнали, по какъв начин ли са обработвани, били ли са прикривани, съответно ли, бързо ли, навременно ли се ревизира сега, добави Начев.

Майката на жертвата – Атанаска Бакалова, се срещна през вчерашния ден с окръжния прокурор Ваня Христева и  получи увещание, че по следствието и издирването на обвинявания за убийството Рангел Бизюрев се работи доста интензивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР