24 часаЗаради петрола горивата най-скъпи от 3 месецаЦените на горивата

...
24 часаЗаради петрола горивата най-скъпи от 3 месецаЦените на горивата
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Заради петрола горивата най-скъпи от 3 месеца

Цените на горивата стигнаха тримесечен връх, сподели инспекция в профилирани уеб сайтове и в някои от веригите бензиностанции.

В част от тях дизелът към този момент се продава за 2,34 лева На други цената е от 2,14 до 2,22 лева, а има и такива, които го оферират за 2,04 лева Най-високата цена на всеобщия бензин А-95 е 2,14 лева, като в част от бензиностанциите се предлага от 2,02 до 2,09 лева На места има цени от 1,92 лева

Труд

Хаосът с пенсиите спрян от премиера Борисов

Националният застрахователен институт ще пресмята пенсията и по остарялата, и по новата формула и ще избира по-благоприятния вид за бъдещия пенсионер. Това се схванаха след среща при премиера Бойко Борисов представители на синдикатите, общественият министър Бисер Петков, шефът на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов и вицепремиерът Томислав Дончев. " Волята на премиера е да не се позволява ощетяване на нито едно лице, експертният диалог ще продължи по какъв начин да се извърши това предписание ", съобщи министър Петков.

Изчисляването на размера на пенсиите по остарялата и по новата методика ще се ползва единствено за хората, които са пресметнали, че са ощетени от новата формула, която взема поради осигурителният стаж единствено след 2000 година, изясни шефът на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов.

Монитор

11 500 бегълци от закона пробвали да щипнат през граница през 2018 година

Близо 11 500 бегълци от закона са създали опит да изоставен страната. От декларираните за общодържавно търсене по разнообразни следствия, са били хванати на излаз от страната на другите контролни пунктове.

Това излиза наяве от оповестен доклад на Министерство на вътрешните работи за 2018 година, който е за осъществяването на програмния бюджет на министерството. От множеството таблици там се открива, че силовото ведомство е оповестило за общодържавно търсене 18 137 лица. От тях издирени и снети от търсене са 17 992 лица от всички категории, в това число с струпване от предходни интервали.

Търсените от Министерство на вътрешните работи хора са били по общо 14 критерия, измежду които даже неплащане на прехрана, отговорности към страната и отсъствие по каузи. От доклада излиза наяве, че 11 432 лица са били хванати на гранично-пропускателните пунктове, най-вероятно при опит да изоставен страната.

Стандарт

Махат отнемането на оръжие за превишена скорост

Възможността да се лишава законно притежавано оръжие при три акта за нарушавания на пътя отпада. Това реши през днешния ден работната група по новия закон за оръжията и боеприпасите, която заседава в Народното събрание, научи " Стандарт ". В момента Законът за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения планува лишаване на оръжието при три административни нарушавания. Постановката провокира гнева на ловците, които са застрашени да изгубят пушките си при три санкции от КАТ.

Новият закон влиза в пленарна зала до края на месеца или най-късно при започване на идващия. С него се поставя край и на още една законова бъркотия. Според старите проби оръжие се лишава и за престой в отрезвителя. Той обаче не съществува законово от 2014 година

Сега

Стената на Тръмп може да спре финансирането въз основата в Ново село

Съединени американски щати отсрочват или лишават от средства военни планове по целия свят за финансиране на стената по южната си граница. Списък, оповестен от Пентагона, преглежда стотици планове на обща стойност от 6,8 милиарда $. Сред тях е и базата в Ново село в България, съобщи Нова тв.

През август предходната година американското държавно управление взе решение тя да бъде финансирана с 5,2 милиона, с цел да се построи склад за боеприпаси, сочи информация на money.bg.

Бюджетът, обособен за България, е най-малкият спрямо плануваните разноски в другите страни от района и в Западна Европа.

Капитал дейли

Нов " Апартаментгейт " при ГЕРБ

Историята с безплатно предоставения апартамент на финансовия министър Горанов в първокласния жилищен комплекс на Кририл Домусчиев още не е напълно отшумяла, само че властта е на път да бъде разтресена от различен скандал с апартамент. Този път в основната роля е зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, за който " Свободна Европа " заяви, че е закупил първокласно жилище в безценен столичен квартал, а подозренията са, че договорката е на цена най-малко 4 пъти по-ниска от пазарната. Това ще е втори " Апартаментгейт " за Цветанов. През 2010 година, когато той бе вицепремиер и вътрешен министър в първия кабинет на ГЕРБ, гръмна абсурда с петте му жилището, поради който той беше проверяван от Национална агенция за приходите.

Дума

Българска социалистическа партия сериза Конституционния съд за Закона за персоналните данни

Депутати от Българска социалистическа партия ще внесат на следващия ден тъжба в Конституционния съд против измененията в Закона за персоналните данни, с които се протяга ръка на свободата на словото. Припомняме, че измененията бяха върнати с несъгласие от президента Румен Радев, само че болшинството ги одобри повторно. Срещу закона остро реагирата голям брой цивилен организации, в това число Съюза на българските публицисти и Асоциацията на европейските публицисти.

Промените дават опция държавни органи и администрации да ревизират медийни изявления, публицисти и документални материали, както и да отхвърлят достъп до информация.

Според признатите текстове ще се преценя дали публицистите законово имат достъп до данните, дали имат право да ги обработват и да ги изнасят, без да нарушават салдото със отбраната на персоналните данни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР