24 часаПо-нисък данък, ако дадеш празен дом под наем на

...
24 часаПо-нисък данък, ако дадеш празен дом под наем на
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

По-нисък налог, в случай че дадеш празен дом чартърен на безпаричен

Държавата обмисля по какъв начин да подтиква притежателите на пустеещи жилища да ги пуснат чартърен и една от концепциите е да им понижи имотния налог, стана ясно по време на семинар в Пловдив, отдаден на жилищните потребности на уязвими групи от популацията.

" Една от препоръчаните действия в Националната жилищна тактика е въвеждане в употреба на необитаемите жилища и къщи. Необходимо е притежателите им да бъдат подтиквани, може и с по-малки налози, с цел да ги извадят на наемния пазар. Това пък би довело до отдаването на парцела евтино ", сподели зам.-министърът на районното развиване Малина Крумова. Става въпрос за необитаваните жилища, които да минат за ръководство към общините. Празните домове у нас са към 1,2 млн., 98% от жилищата са частни, а 40% от българите живеят в пренаселени парцели.

Труд

Втори банкрут на осигурител чака опозицията

За задаващ се втори банкрут на застрахователна компания предизвестиха депутати от опозицията. В коридорите на Народното събрание пред кореспонденти на " Труд " те прецизираха, че става въпрос за сдружение, чийто притежател от дълги години живее в Швейцария.

" Има опасности и за други компании. Трябва да се ускори контролът ", предизвести от парламентарната естрада депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев по време на изключителното съвещание на Народното събрание. То бе свикано по искане на левицата поради проблема с банкрутиралото кипърско застрахователно сдружение " Олимпик ", което визира към 200 000 българи. " Собственикът се оказва испанец Диего - Диего Марадона на източването на средства. В Испания му е неразрешено да прави каквато и да е комерсиална активност. За девет години той е изкарал 180 млн. евро от застраховки на българския пазар. Същия не е направил нито една застраховка " Гражданска отговорност в Кипър ", акцентира Гечев.

Премиерът Бойко Борисов призна, че има значителен проблем в застраховането.

Монитор

БГ студенти бягат от Дания, отиват в Италия и Испания

За да се видят най-желаните страни и създадат заключения от кандидат-студентската акция за 2018-а, " Монитор " се свърза с няколко организации ( " Едланта ", Интеграл ", " Дарби " и " " Скай Лайнс " ), които приготвят нашите възпитаници за идния им банкет. Въпреки безплатното образование от консултантска къща " Дарби " регистрират по-малък интерес за следване в Дания, което се дължи на променените критерии за кандидатстване там и терзанията на претендентите дали ще съумеят да ги покрият.

Стандарт

Турция счита да се откаже от системата Аll inclusive

Туристическият бранш в Турция обмисля дали да не се откаже от системата Аll inclusive, написа вестник " Хюриет ", базирайки се на Конфедерацията на търговците и занаятчиите. Според сектора системата към този момент се е изчерпала и макар че броят на туристите е надхвърлил равнищата от 2014 година, приходите не нарастват и даже понижават.

Турският министър на туризма и културата Мехмед Ерсой също счита, че нещо би трябвало да се промени и че страната би трябвало да се стреми към растеж на парите, които един екскурзиант оставя.

Сега

Почина някогашният басист на ФСБ Ивайло Крайчовски

На 57-годишна възраст ненадейно умря известният български музикант и някогашен басист на ФСБ Ивайло Крайчовски.

В групата е от 1983 година, когато след прослушване заменя напусналия Александър Бахаров. Участва и в записите на албума ФСБ VI.

След това инициира основаването на супергрупата " Стари муцуни ", в която е дружно с Георги Минчев, Петър Гюзелев, Валди Тотев, Георги Марков и други Участва в редица други обединения. Бил е музикален шеф на " София филм фест ", зам.-председател на Българската изпълнителска асоциация и член на асоциацията на звукозаписните студиа в България. Един от моторите на феста " Цвете за Гошо ".

Капитал дейли

Държавата може да наложи нов налог на съвсем всяка компания

Всички компании с над 20 чиновници да са задължени да наемат избран брой хора с увреждания, а в случай че не изпълнят квотата си, да заплащат месечна отплата в размер на 30% от размера на минималната работна заплата (или 153 лева месечно при настоящия най-малък праг). Парите ще се събират във фонд за претовареност на хората с увреждания, който ще се ръководи от няколко държавни структури, само че в него няма да има нито представители на работодателите, нито на хората с увреждания. Това е една от концепциите, залегнали в плана на нов Закон за хората с увреждания, стана ясно от позиция на Българската стопанска камара (БСК) по текстовете. Проектът към момента е в развой на доизглаждане от страна на общественото министерство и не е ясно дали тези текстове ще намерят място в последния му вид. Ако въпреки всичко бъдат признати, на процедура ще се вкара квазиданък за работодателите, обръщат внимание от БСК.

Дума

Скандалът " Олимпик " разкри прогнилата власт

Милиони евро е източила от България ЗК " Олимпик ", оперира съвсем единствено у нас, а притежателят й няма лиценз даже в родната си страна. Въпреки това с години компанията е работила необезпокоявано у нас, а ДАНС и КФН са бездействали. Това лъсна след изключителното съвещание на Народното събрание.

" Фирма, която няма нито една лавица в Кипър, е решила да оперира единствено в България. Решила го е поради българските институции, които спят от 2009 година, до момента в който тя точи пари ", разгневиха се от Българска социалистическа партия.

Ликвидаторът на " Олимпик " Павлос Накузи удостовери пред БНР, че в Кипър от 10 хиляди автомобилни застраховки на сдружението две хиляди са на българи, през наши застрахователни брокери. Оборотът й в България е към 25 млн. евро, до момента в който в Кипър - под 5 млн. евро.БСП настоя Цачева и Даскалова неотложно да бъдат отстранени и да понесат отговорност за неработещия Търговски указател.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР