24 часаНегласуваният още МВР шеф - неочаквана мишена след задържане

...
24 часаНегласуваният още МВР шеф - неочаквана мишена след задържане
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Негласуваният още Министерство на вътрешните работи началник - непредвидена цел след задържане на публицисти

Младен Маринов - номинираният за вътрешен министър основен секретар на Министерство на вътрешните работи, получи непредвидена офанзива поради полицейска акция, при която 4 часа са били арестувани двама публицисти и неназован техен юрист.

Димитър Стоянов от уеб страницата " Биволъ " и румънският му сътрудник Атила Биро подали сигнал за изгаряне на документи за публични поръчки. Обект на следствието на уеб страницата е строителната компания " Джи Пи груп ".

Труд

" Кошарите " горят в аферите с цигари

Акцията е продължение на разкритите на 23 и 24 август т.г. четири незаконни цигарени заводи в разнообразни краища на страната -Дупница, Горна Оряховица, Тутракан и пазарджишкото село Калугерово. Дирите на мафиотската мрежа водели към София, обявиха проверяващите. Засега те не откриват връзка с петата фабрика в Карнобат, за която бе задържан шефът на групата компании " Разузнавателна служба на Великобритания Индустрийс " Миню Стайков, само че и не изключват тази версия.

Монитор

С 10 лева скача кубик дърва на километър

Донбаските въглища се оферират по 380-400 лева./т. Във Варна цепениците са с 5-10 лева по-скъпи от предишния септември, съвсем толкоз е растежът и в Кюстендил. В Стара Загора пък цените се подвигнаха с десетарка на звук за по-малко от месец, а в Русе и Бургас те доближиха 180 лева за звук.

На 2-3 км от Околовръстното шосе кубик букови или дъбови дърва за огрев нараства с над 30 лева, сподели инспекция на " Монитор ".

Стандарт

КРИБ към Борисов: Не жертвайте Манолев

КРИБ прикани на управнически позиции в страната да бъдат избирани специалисти с нужните опит и обучение. А ръководещите да не се поддават на напън от съмнителни кръгове и групи. Повод за позицията на работодателската организация е решението на зам.-министъра на стопанската система Александър Манолев да отдръпна номинацията си за поста министър на превоза. Той направи това, с цел да спре офанзивите от страна на кръга " Капитал " - дълготраен бенефициент на средства от империята на Джордж Сосос.

Сега

Министерство на вътрешните работи се опита да омаловажи ареста на двамата публицисти

Журналист от проверяващия уебсайт " Биволъ " и негов румънски сътрудник са били задържани в Радомир, до момента в който са работили върху следствие за заличаване на документи по публични поръчки, за което авансово са били уведомили Министерство на вътрешните работи. Това заяви Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ). От Министерство на вътрешните работи излязаха с публично мнение часове по-късно, в което се пробваха да омаловажат случилото се.

Капитал

Есента на Борисов

" Изненади не чакам. Изненади може да има единствено когато аз желая да има изненади. " Прогнозата на премиера Бойко Борисов от вторник се отнасяше за държанието на депутатите от ГЕРБ в пленарната зала в четвъртък, когато трябваше да се гласоподават оставките на министрите Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев. Ден по-рано той беше оповестил и наследниците им, само че фактът, че трябваше да дава отговор на въпрос дали чака изненади, ускорява чувството, че контролът върху ръководството не е единствено в неговите ръце. След като два пъти преди този момент беше изискал министри да си вървят, а след това се отхвърли да ги уволнява, промяната в този момент на трима вкупом евентуално би трябвало да пресече съмненията, че министър председателят не държи крепко кормилото.

Дума

Пълен фарс с министерските рокади

Поредица от изненади се случиха през вчерашния ден към министерските рокади, оповестени при започване на седмицата от премиера Бойко Борисов и съдружните му сътрудници от Оперативна програма. Първо Народното събрание отсрочи гласуването на оставките на районния министър Николай Нанков, транспортния Ивайло Московски и вътрешния Валентин Радев, поискани от Борисов поради нещастието край Своге. По-късно пък Александър Манолев разгласи на брифинг в Министерския съвет, че отдръпва кандидатурата си за транспортен министър поради медийна офанзива против него, целяща да компрометира държавното управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР