24 часаИмператор или цар лежи под гигантската пирамида до ПловдивТази

...
24 часаИмператор или цар лежи под гигантската пирамида до ПловдивТази
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Император или цар лежи под гигантската пирамида до Пловдив

Тази гробница ще се трансформира в международна атракция, откакто се разкрие изцяло и експонира. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов, откакто прегледа разкопките на Малтепе - най-голямата могила на Балканите. Тя се намира на 20 км от Пловдив и към този момент в нея са разкрити 8 метра от южната стена на голямо гробно оборудване.

" Няма такова в света, в случай че изключим египетските пирамиди. Най-високата гробница у нас е Поморийската, само че тя е висока 5,5 метра. Други сходни гробници кули има в Рим и Палмир, само че те стигат до 6 метра. А нашата е над 20 метра ", изясни му археологът доцент Костадин Кисьов.

Труд

Петрова равнища събра хиляди родолюбци

Съборът на Петрова равнища и тази година събра родолюбци от цялата страна. Тържествена заря пред паметника стартира обичайно в 20 часа в събота. Събитието се организира под патронажа на президента на Република България Румен Радев, който е измежду гостите на събора. Тази година се празнуват 115 години от въстанието.

Тук са още вицепремиерът Валери Симеонов, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, водачът на АБВ Румен Петков, евродепутатът Ангел Джамбазки, депутатът от ГЕРБ Диана Саватева.

Тракийци от цялата страна са пристигнали с рейсове, и развели националния байрак, търговци са разпънали сергии с всевъзможни стоки- от детски играчки до ножове, и естествено- кебапчета и бира.

Монитор

Министър Ангелкова: Стопаните на 10 морски плажа са застрашени от преустановяване на договорите

Сред нарушителите попадат още " Созопол-Буджака ", където липсват спасители, здравно обслужване и има спомагателна комерсиална повърхност отвън утвърдената от министъра на туризма скица, " Равда-Академика ", " Равда ХТИ ", " Равда НДК ". На четири плажа от територията на община Бяла непрестанно липсват спасители и има спомагателна комерсиална повърхност, стана ясно от думите й.

Министър Ангелкова напомни, че за плажа на Албена ведомството е наложило наказателна клауза от 101 хиляди лева поради липса на спасители при започване на юни, само че там се чака да стартира процедура за концесия, тъй като договорът изтича в края на годината. Въпреки това неустойката ще бъде наложена, безапелационна бе министърът.

Стандарт

Процедурата за избор на вложител за АЕЦ Белене може да е подготвена през октомври

В момента са в ход подготвителни дейности, свързани с правенето на процедурата по желание на стратегически вложител. Това би трябвало да стане до края на октомври, заяви пред публицисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова, откакто взе участие в събранието по случай националното честване на Деня на миньора. " Дотогава би трябвало да предложим и конструкция на плана ", разгласи тя. " Целта ни е, въз основата на материалните и нематериалните активи, страната да има присъединяване в плана, което ѝ обезпечава блокираща квота ", съобщи министър Петкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР