24 часаБолниците се отчитат на всеки 3 месецаДо 25 юли

...
24 часаБолниците се отчитат на всеки 3 месецаДо 25 юли
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Болниците се регистрират на всеки 3 месеца

До 25 юли всички държавни лечебни заведения ще би трябвало да изпратят общ доклад за активността си до здравното министерство.

Отсега нататък те ще се регистрират на всеки 3 месеца. Това ще става съгласно условията на нов обединен стандарт за финансово ръководство на държавните лечебни заведения, който здравният министър Кирил Ананиев подава в петък в Народното събрание. Той цели да усъвършенства финансовото ръководство на държавните лечебни заведения и ще влезе в действие от началото на април, оповестиха от здравното министерство. Според министъра е по този начин квалифициран, че и частните лечебни заведения ще изискат да го следват.

Труд

Запазваме канала за връзка с Русия

Запазваме канала за връзка с Русия. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов след съвещание на Съвета по сигурността. Посланик Бойко Коцев се връща в Москва след Великден. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов има вяра на Англия, желае дейности.

Монитор

Баш майстори самозванци чистят комините ни

Баш майстори самозванци без тапии чистят комините ни. Оказва се, че у нас има един-единствен сертифициран коминочистач. Това разяснява пред " Монитор " ръководителят на Национална занаятчийска камара Иван Влаев. Това е Делян Ангелов от Велико Търново. Момчето е приключило право, само че има публикуван документ да прави тази активност от към 10 години. В същото време компании оферират всеобщо услугата, като тя се прави най-вече от строители, а не от професионални коминочистачи. Проверка на " Монитор " сподели, че даже графикът им е претъпкан и по тази причина хората чакат с дни, с цел да може някой да се отзове на адрес.

Почистването на комин с един отвор излиза към 50 лв., като в някои градове може да коства и 35 лв..

Стандарт

Реки повредиха оградата на турската граница

Придошлите води на реките Фишера и Тунджа са развалили част от оградата по българо-турската граница край свиленградското село Маточина и град Елхово, оповестиха от Гранична полиция.

От Министерство на вътрешните работи са обезпечили денонощни патрули в развалените сектори по оборудването, което е стратегически обект и от голяма важност за националната сигурност.

Сега

ГЕРБ и Българска социалистическа партия се скараха оперетно по какъв начин тъкмо да не изгонят съветски дипломати

Докато Съветът по сигурността към Министерски съвет заседаваше дружно с българския дипломат в Москва Бойко Коцев по случая " Скрипал " и по българската позиция по въпроса, в Народното събрание ГЕРБ и Българска социалистическа партия се скараха по какъв начин България не трябва да гони съветски дипломати - с декларация или без. Предложението за декларация бе на Българска социалистическа партия, само че бе отхвърлено от ГЕРБ. По-късно Тома Биков от ГЕРБ разяснява пред Българска национална телевизия, че декларация на Народното събрание тактически лимитира дейностите на държавното управление, а Корнелия Нинова поздрави премиера Борисов за отхвърли да бъдат експулсирани съветски дипломати в символ на взаимност с Англия.

Капитал дейли

Власт и съпротива: Няма да гоним съветски дипломати

България няма да гони съветски дипломати поради случая " Скрипал ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след съвещанието на Съвета по сигурност, в който влизат министри, ръководителите на службите и представител на президента Румен Радев. На срещата участва и посланикът на страната ни в Русия Бойко Коцев, който беше извикан от Москва за съвещания. След съвещанието Борисов разгласи, че съветът смята, че " към този миг " не би трябвало да се гонят дипломати от Руската федерация и посочи, че се чакат повече доказателства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР