24 часа4 г. за избор на пенсия по старата или

...
24 часа4 г. за избор на пенсия по старата или
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

4 година за избор на пенсия по остарялата или новата формула

Изборът по коя формула да се пресмята самостоятелният коефициент за пенсия ще важи в идващите 4 години.

Това заяви общественият министър Бисер Петков.

Промяната ще бъде написана в преходните разпореждания в Кодекса за обществено обезпечаване. " Ако бъде подкрепена такава смяна, в бъдеще хората ще имат опция при заявяване за разпределяне на пенсия, да изискат тя да им бъде изчислена и по остарялата методика, която беше настояща до края на 2018 година ", сподели Петков.

Труд

Държавно финансиране за повече лечебни заведения

Повече лечебни заведения ще могат да получават държавно финансиране от бюджета на Министерството на здравеопазването, планува проектонаредба на ведомството, оповестена за публично разискване. Става въпрос за медицински действия, които са отвън заплащаните от НЗОК.

При избрани условия право да предлага за финансиране спомагателен брой лечебници, които до момента не са били в листата, ще има Националното съдружие на общините.

От измененията ще се възползват лечебни заведения, които обслужват пациенти в труднодостъпни региони. Предвижда се и субсидиране на повече центрове, които оферират психорехабилитационна стратегия за дами, оперирани от рак на гърдата.

Монитор

Само 1 от 4 електромера се регистрира отдалечено

Във всяко от другите две ерепета - ЧЕЗ и " Електроразпределение - Север " ( " Енерго-Про " ) този дял е малко над една десета. " В системата на ЧЕЗ има над 2 млн. електромера, като единствено за последната година са инсталирани още 100 хиляди, позволяващи отдалечено отчитане ", заяви за " Монитор " Зорница Генова от управителния съвет на сдружението. Отчитащите потреблението на ток устройства на крайните клиентите в системата на " Електроразпределение Север " са над 1,1 млн., оповестиха от пресцентъра на ерепето, обслужващо Североизточна България.

Стандарт

Държавните вузове с по-високи такси

По-високи такси за идната образователна година желаят доста от държавните университети у нас. Повишението се отнася даже и за част от специалностите в професионалните посоки с най-сериозен дефицит на фрагменти на трудовия пазар. За да станат по-привлекателни, от идната образователна година страната планува да поеме таксите на студентите за тях. Предложенията на университетите за новите такси стават ясни от план на Решение на Министерския съвет, оповестен за публично разискване на уеб страницата на МОН. Променените такси за образование би трябвало да бъдат одобрени с разпореждане на Министерския съвет, което се чака да стане в края на април.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР