24 часа Всяка година 25 000 вземат инвалидност за инфаркт

...
24 часа Всяка година 25 000 вземат инвалидност за инфаркт
Коментари Харесай

ЧЕЗ иска с 51% по-скъп нощен ток от юли, Издирвачи търсят бегълци с градския транспорт

24 часа

Всяка година 25 000 вземат неработоспособност за инфаркт или кръвно

65 хиляди души получават удостоверение за неработоспособност всяка година в България, а всеки трети ТЕЛК се издава за заболяванията на органите на кръвообращението като високо кръвно, инфаркти и прочие С такава експертиза са 35% от новите инвалиди за 2015 година, демонстрират данните на Националния център по публично здраве. Тоест поради инфаркти и високо кръвно всяка година се инвалидизират сред 23 и 25 хиляди души.

Труд

ЧЕЗ желае с 51% по-скъп нощен ток от юли

ЧЕЗ желае нарастване с 51% на нощната и с 5% - на дневната цена на тока от 1 юли. Това демонстрира заявката на енергийното сдружение, импортирано в Комисията за енергийно и водно контролиране на 30 март 2018 година Документът беше показан от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във фейсбук, откакто го получи от ръководителя на КЕВР Иван Иванов.

Монитор

Издирвачи търсят бегълци с градския превоз

Издирвачи търсят бегълци с градския превоз. Това описаха пред " Монитор " чиновници от бранш " Издирване " към Министерство на вътрешните работи. Причината била, че униформените рядко имат право на служебни коли. Дори да разполагали с такива, те нямали планувани пари за гориво и заради тази причина употребили услугите на автобуси, рейсове и метро. Случвало се даже да употребяват персоналните си коли, с цел да стигнат до някой адрес. Освен това броя им била пренебрежимо дребна. Само в столицата в деветте районни ръководства имало по двама-трима души, които са ангажирани с намирането на бегълците от правораздаването, в останалите районни броя им била още по-малка. Така общата цифра демонстрира, че единствено за оповестените за общодържавно търсене към днешна дата над 1120 души, отговаряли не повече от 100 униформени.

Стандарт

Вдигат заплатите в пандизите с 88 лв.

Увеличение на заплатите и завършек на митингите - това е резултатът от траялите 5 часа договаряния сред управлението на Министерство на правораздаването и синдикатите в системата.

Министър Цецка Цачева и представителите на работещите в Групово дело " Охрана " и Групово дело " Изпълнение на наказванията " се договориха по какъв начин да бъдат разходвани отпуснатите в допълнение от държавното управление 15 млн. лева

По 88 лева към главното заплащане ще получат чиновниците на пандизите със задна дата от 1 март, разгласи Цецка Цачева. Ще го получат близо 4000 чиновници.

Сега

Рейтингът на българската народна власт потъна до най-ниското си равнище от 10 година насам

Българската народна власт се намира в най-лошото си положение за последните 10 години. Това сочи постоянният годишен отчет на неправителствената организация " Фрийдъм хаус ", отдаден на качеството на демократичния развой в 29 страни от Централна Европа, Балканите и някогашния Съветски съюз. 19 от изследваните страни означават спад в своите резултати.

Рейтингът на " Фрийдъм хаус " се базира на канара от 1 до 7, в която 1 съставлява най-високото равнище на либерален напредък, а 7 - най-ниското. Изчислява се по седем знака - национално и локално демократично ръководство, избирателен развой, гражданско общество, самостоятелни медии, правосъдна власт и корупция.

Капитал дейли

Токът за бита ще нарастне, въпросът е с какъв брой

Традиционно всички сдружения по веригата произвеждане - транспорт - систематизиране - доставка на електроенегия са поискали нарастване на съставените елементи на цената на тока. По закон те оферират новите цени до 30 март, а по-късно Комисията за енергийно и водно контролиране прави разбори и излиза с дефинитивно решение за цените, което влиза в действие на 1 юли.

Макар съответните претенции към момента да не са оповестени от КЕВР с обяснението, че първо би трябвало да се заличи комерсиалната информация в документите, доста от числата са към този момент ясни. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова популяризира получена от регулатора информация, че " ЧЕЗ Електро България " желае увеличение на нощната цена с 51% (от 0.05696 лева за киловатчас до 0.08603 лева за киловатчас) и на дневната цена - с 5%. " ЧЕЗ Разпределение България " пък желае цената за достъп до мрежата да се усили с 35%, а цената за транспорт - с 34%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР