24 часа Перник покрай София изпревари Варна по доходи В

...
24 часа Перник покрай София изпревари Варна по доходи В
Коментари Харесай

Перник покрай София изпревари Варна по доходи, Пребиха топнотариус

" 24 часа "

Перник около София изпревари Варна по приходи

В България постоянно е имало разлики в приходите сред обособените райони и те постоянно са се задълбочавали през последните десетилетия. Известна наклонност този проблем да се преодолява настава едвам през 2015-2016 година. Това излиза от проучване на Института за пазарна стопанска система (ИПИ) по плана " Регионални профили ", оповестено през вчерашния ден.

Разликата сред региона с най-високи средногодишни приходи на човек от популацията и региона с най-ниските е била 1,8 пъти през 2000 година. През 2013 година, когато пазарът на труда бе в най-тежко състояние, а безработицата - най-висока, тази разлика доближи рекордните 2,5 пъти. Според последните към този момент данни разликата е паднала до 2,1 пъти, което отново е много високо

" Стандарт "

Пребиха топнотариус

Двама маскирани пребиха измежду бял ден Валентина Механджийска, един от най-известните столични нотариуси. Пострадала е и щерка й, която е била с нея пред офиса на бул. " Драган Цанков ". 54-годишната Механджийска е със строшен нос и голям брой рани по лицето. " Брутален побой, шутове, ритници, удари ", описа Деси Николова, която видяла нападението от балкона си. Тя пусна и шокиращи фотоси във Facebook. Двамата биячи изглеждали на към 20 година и носели качулки. Според Деси единият е със ярък загар на кожата, другият е по-мургав и с брада. И двамата са високи към 180 см. Когато Николова се развикала, побойниците избягали.

" Монитор "

Съдът на олигархията пусна апаш да избяга с 21 млн. лева

Съдът на олигархията, както стана прочут Софийски градски съд, е пуснал апаш с 21 млн. лева, отмъкнати от банка да избяга. Това научи организация " Монитор " от източници в правосъдната палата.

На 16-и май тази година някогашният основен касиер на " Алфа банк " Петко Митевски е наказан на 15 години затвор поради кражба на над 21 млн. лева, само че съдът го остави на независимост с най-леката мярка за неотклонение " подписка ". Въпреки, че прокуратурата апелира мярката за неотклонение на Митевски и горната инстанция - Софийски апелативен съд взема решение той да бъде вкаран в ареста, наказаният касиер изчезна. Вече 12 дни, след оповестяването на решението на САС няма и диря от Митевски, а държавното обвиняване го разгласи за общодържавно търсене. Въпреки че има наложена и възбрана да напуща страната, най-вероятно финансистът да е духнал зад граница, защото и до ден сегашен откратнатите пари не са върнати, разясниха за " Монитор " проверяващите.

" Сега "

За 15 години приходите в София са скочили 4 пъти, във Видин - два пъти

За 15 години приходите в София са се нараснали 4.36 пъти, до момента в който във Видин са нараствали доста по-бавно - там нарастването е единствено два пъти. Заради трудовата миграция Перник към този момент гони столицата по приходи. В други области обаче се следи срив - Пазарджик изпада от групата на най-богатите до най-бедните. Ножицата ще продължи да се разтваря, тъй като в структурата на приходите все по-голямо значение има заплатата, а в бедните области със застаряващо население и със слаб трудов пазар пенсиите заемат по-голяма тежест в фамилния бюджет. Те обаче няма по какъв начин да компенсират повишаването на трудовите приходи. Това демонстрира разбор на приходите за интервала 2001-2016 година на Института за пазарна стопанска система и геоинформационна компания " Мапекс ".

" Дума "

Депутатът със суджука купувал на безценица земи в Каварненско

Още през 2004 година, когато стартира взривът на строителството, Живко Мартинов, станал прочут като депутата със суджука, стартира да изкупува на безценица апетитни земи в Каварненско.

Един от " ударите " е договорка с общински поземлени парцели в каварненското село Божурец. Освен Мартинов със земя за 8 лева./кв.м без наддаване в края на 2004 година се снабдяват тогавашният добрички регионален шеф Иван Иванов и Румен Иванов - тогава началник на Регионална дирекция на вътрешните работи в Добрич, а по-късно регионален координатор на ГЕРБ и народен представител в 41-то Народно заседание, както и други доближени на властта. " Капитал дейли "

И Васил Божков изиска да купи банка " Виктория "

Дружество на Васил Божков е измежду претендентите за ТБ " Виктория " в четвъртия опит за продажба на банката. Заявилите интерес претенденти са четири, оповестиха синдиците на Корпоративна комерсиална банка, която е притежател на " Виктория ". Извън Божков другите компании към този момент са взели участие в предходните опити за продажбата й. Това са Инвестбанк на Петя Славова, Българо-американската кредитна банка (БАКБ) на Цветелина Бориславова и австрийската част от участниците в консорциум към застрахователя на Алексей Петров " Лев инс ". Сега " Лев инс " не участва като име измежду деклариралите интерес. Те са посочени като група вложители, настоящи в съгласие - Kerbler Holding, Imfarr Beteiligungs и Green Finance. Именно Kerbler Holding беше непознатият състезател в консорциума на " Лев инс " при предходната продажба при започване на 2016 година Тогава интерес обявиха единствено той и Инвестбанк.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР