24 часа Обвиниха шофьорката на реното за касапницата край Вакарел

...
24 часа Обвиниха шофьорката на реното за касапницата край Вакарел
Коментари Харесай

Депутати имат 170 неизвинени отсъствия, Видин ще е с Търговище, Варна прибира Бургас

24 часа

Обвиниха шофьорката на реното за касапницата край Вакарел

29-годишната шофьорка на реното, което в петък се удари в автобус край Вакарел на автомагистрала " Тракия ", е към този момент упрекната от Софийската окръжна прокуратура. Ще ѝ се търси отговорност за причиняване на гибелта на 6-имата. Това заяви наблюдаващият прокурор по делото Мирослав Ангелов, който отхвърли да назове името ѝ.

По неофициална информация на " 24 часа " името ѝ е Цвета Таскова. Тя е от Плевен. Задържана е за 72 ч, а в понеделник прокуратурата ще желае съдът да ѝ наложи непрекъснат арест.

Труд

Депутати имат 170 неизвинени отсъствия

170 неизвинени отсъствия от пленарни съвещания имат депутати за първата година на 44-ото Народно заседание. Това сподели информация на " Труд " в регистъра за неоправдани отсъствия, който Народното събрание е задължен да води. В средата на всеки месец там се разгласява лист с имената на липсвалите от съвещания и датите, на които ги е нямало в предходния месец.

Най-много " неизвинени " има единственият към този момент самостоятелен народен представител Ангел Исаев - 8. Той влезе от листа на Движение за права и свободи с преференциални гласове по феномена " 9-9 ", само че отхвърли да освободи инцидентно получения мандат и беше изключен от партията.

Монитор

Нов смут - бус се прекатурна на " Тракия " през днешния ден, умъртви двама

Издирвачи търсят бегълци с градския превоз. Това описаха пред " Монитор " чиновници от бранш " Издирване " към Министерство на вътрешните работи. Причината била, че униформените рядко имат право на служебни коли. Дори да разполагали с такива, те нямали планувани пари за гориво и заради тази причина употребили услугите на автобуси, рейсове и метро. Случвало се даже да употребяват персоналните си коли, с цел да стигнат до някой адрес. Освен това броя им била пренебрежимо дребна. Само в столицата в деветте районни ръководства имало по двама-трима души, които са ангажирани с намирането на бегълците от правораздаването, в останалите районни броя им била още по-малка. Така общата цифра демонстрира, че единствено за оповестените за общодържавно търсене към днешна дата над 1120 души, отговаряли не повече от 100 униформени.

Стандарт

Жената, блъснала рейса на " Тракия ", е в ареста

Двама души починаха, откакто бус се прекатурна на автомагистрала " Тракия " в днешния следобяд.

Пострадали са осем индивида. Те са превозени в болничното заведение в Ямбол, заяви Нова телевизия. Инцидентът е станал на 296-тия километър от аутобана.

По непотвърдена информация, в буса са пътували служащи, които са се прибирали от Бургас към село Хаджидимитрово до Ямбол, осведоми bTV.

Сега

Видин ще е с Търговище, Варна " прибира " Бургас

Видин и другите градове от Северозападна България най-вероятно ще се обединят с Търговище и Силистра, а Варна ще е дружно с Бургас. Районите за обмисляне от шест се понижават на четири. Всичко това стана ясно през вчерашния ден във Варна, по време на среща, проведена от районното министерство във връзка подготвяното ново райониране. Крайно решение към момента няма, само че участниците споделиха, че на база на досегашните полемики в страната като най-консенсусен се оформя гореописаният вид.

Капитал дейли

Те ненавиждат някой да ги управлява

" Ако господин Гатев желае да чете доказателства по делото на КТБ, то ще би трябвало да получи позволение от наблюдаващия прокурор... За да слага въпроса, то значи той е стигнал до мен три пъти устно и един път документално. "

Тази фраза на основния прокурор Сотир Цацаров, изречена на 8 април 2015 година по време на работна среща за проблемите в използването на специфични разследващи средства (СРС) - в наличието на депутати, висши съдии, прокурори и целия състав на Националното бюро за надзор върху СРС (НБКСРС), дава доста светлина за първопричината за спора, довел до премахване на зам.-председателя на бюрото Георги Гатев. Тя е и ключът към настоящето цялостно блокиране на работата на бюрото, чиято задача е да следи дали българските жители не са обект на произвол при използването на СРС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР