23 опаковки с кренвирши, всяка по 200 грама, 23 кофички

...
23 опаковки с кренвирши, всяка по 200 грама, 23 кофички
Коментари Харесай

Кренвирши и кисело мляко с изтекъл срок на годност продават в хипермаркет в кв. „Факултета“

23 опаковки с кренвирши , всяка по 200 грама, 23 кофички кисело мляко , 12 опаковки (125 грама всяка) с моцарела , три броя деликатесен колбас (200 грама) и една наденица, вид „ македонска “ – 350 грама, с изминал период на валидност откриха инспектори на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) при инспекция в хипермаркет в София. Това оповестиха от БАБХ.

Проверката се организира взаимно от доктор Галя Викьова, заместител изпълнителния шеф на БАБХ, инспектори от ОДБХ – София град, ръководителя на Комисията за отбрана на потребителите Стоил Алипиев и представители на Националната организация за приходите. Инспекцията е част от почналите в средата на месец февруари т.г. инспекции на питателните артикули.

Храните с изминал период на валидност незабавно са изтеглени от комерсиална зала . Наложена е забрана и следва унищожаването им. Бизнес операторът ще бъде глобен с акт за позволените нарушавания, според законодателството санкцията ще бъде в размер сред 2 и 4 хиляди лв..

По време на инспекцията са взети 3 проби за лабораторен разбор от сирене , предлагано на насипната витрина в магазина, за определяне съществуване на немлечни мазнини и за физикохимичен разбор. Резултатите от изпитването ще бъдат оповестени през идната седмица.

В обектите инспекторите на БАБХ ревизират по подготвеност: периодите на валидност на храните, произходът и съхранението им, в това число дали храни, импортирани от трети страни или вътреобщностна търговия в Европейски Съюз, са били преопаковани и търгувани като българско произвеждане и други.

По време на днешната ревизия , ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Стоил Алипиев заяви, че са прави инспекция за няколко нарушавания. На топла точка/витрина се оферират хранителни артикули на брой, като липсва информация за цена на кг. Извършва се инспекция за подвеждаща информация в рекламната листовка на търговеца.

Санкциите при такива нелоялни търговски практики доближават до 50 000 лева, а при повторност – до 70 000 лева

В рамките на днешната инспекция инспекторите от Националната организация по приходите (НАП) откриха 2 нарушавания по член 33, алинея 1 от Наредба Н-18/ 2006 година на МФ., за разлика в касовата наличност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР