23 Март Twitter планира да основе юридическо дружество в Турция,

...
23 Март Twitter планира да основе юридическо дружество в Турция,
Коментари Харесай

Twitter създава юридическо дружество в Турция в отговор на новите законови изисквания

23 Март
Twitter възнамерява да основе юридическо сдружение в Турция, с цел да продължи да работи в страната съгласно условията на спорния закон за интернета, който влезе в действие предходната година, написа The Verge. Според наредбите обществените мрежи, които имат повече от 1 млн. ползватели би трябвало да съхраняват данните на турските консуматори в страната.

Също по този начин тези компании би трябвало да назначат формален представител в Турция, който да дава отговор на настояванията на управляващите за събаряне на наличие, нарушаващо неприкосновеността, в границите на 48 часа. Ако организациите откажат да се съобразят с условията, те могат да бъдат изправени пред санкции, възбрана за реклами и в последна сметка понижаване на честотната лента, което може да направи платформите неизползваеми.

" Ние оставаме ангажирани с защитаването на гласовете и данните на хората в Турция, които употребяват Twitter. Ще продължим да поддържаме бистрота за това по какъв начин обработваме настояванията на държавното управление и правоприлагащите органи ", разясниха от компанията.

Властите в Турция глобиха Twitter, Фейсбук, YouTube, Instagram и TikTok с 40 млн. лири (около 5,1 млн. долара) всяка през 2020, защото не са назначили локален представител. След това Фейсбук, TikTok и YouTube се съобразиха със законовото условие и основаха юридически лица в страната. По-рано тази година Twitter беше измежду обществените мрежи, на които беше неразрешено да популяризират в Турция съгласно новото законодателство.

Турското държавно управление отбелязва, че условията са нужни, с цел да се защитят правата на потребителите на обществени мрежи в страната и да се противодейства на онлайн незаконната интензивност. Същевременно от организациите за отбрана правата на индивида дефинираха закона като цензура, която може да наруши достъпа до информация.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР