23-годишният служител на колцентър Иван Тилев, който беше обвинен от

...
23-годишният служител на колцентър Иван Тилев, който беше обвинен от
Коментари Харесай

Служителят на колцентър Иван Тилев, който бе обвинен от германските власти за участие в ОПГ, е екстрадиран

23-годишният чиновник на колцентър Иван Тилев, който беше упрекнат от немските управляващи за присъединяване в проведена незаконна група, към този момент е екстрадиран – оповестиха неговите близки пред Българска национална телевизия.

До осъществяването на европейската заповед за арест се стигна след решение на апелативните магистрати в Пловдив, макар митингите в поддръжка на младия мъж.

Единствената вяра на Тилев в този момент е да получи правдивост при процеса.

23-годишният Иван е екстрадиран в Германия преди две седмици и оттогава роднините и приятелите му нямат никаква връзка с него. Някои от околните му са го видели за финален път точно по време на делото в Пловдив, преди близо месец, когато съдът реши, че младият българин ще бъде екстрадиран, с цел да бъде съден за финансови измами в Германия.

Последните му думи преди да замине са били, че отива с вярата там да получи правдивост. Справедливост, която съгласно околните му, нашата страна не му е осигурила.

В Германия Иван Тилев има назначен длъжностен юрист, има право и на преводач. Но все още няма опция да написа и да получава писма или да организира телефонни диалози. Скоро обаче ще има право на рандеву.

Веднага откакто е бил екстрадиран в Германия, Иван Тилев е бил подложен две седмици под карантина.

" В момента знаем, че той се намира в пандиза в град Хоф, нищо друго не знаем за него ", сподели Анна Налбантова другарка на Иван.

Докато са го водили към пандиза, един от служителите на реда му е дал персоналния си телефон и Иван е съумял да се чуе с брат си. За броени секунди, само че споделил, че е добре. Близките му се надяват да се уверят персонално в това и на първото рандеву в немския затвор.

" Около 19-ти ноември ще отидем да го забележим и да разберем защо става въпрос ", споделя Димитър Тилев татко на Иван.

Преди това обаче фамилията му чака най-малко да могат да го чуят.

" Нямаме никаква връзка с него. Пуснал е молба за телефонни позвънявания, само че те един път седмично им давали телефонни позвънявания, като молбата в този момент би трябвало да му бъде утвърдена, а по кое време ще е утвърдена - и той не знае ", споделя Димитър Тилев.

Не е ясно и по кое време 23-годишният българин ще бъде изправен пред съда в Германия по обвиняването, че е взел участие в проведена незаконна група за финансови измами. Делата на задържаните преди него шефове на компанията към този момент са почнали.

" Мениджърите повече от година са стояли преди нещо да се задейства, та може и повече от година, ей по този начин, без да знаем нищо и без да ти дават никаква информация, тъй като германците постоянно споделят ние не сме длъжни да ви даваме информация, когато се случат нещата, ще стане, ще разберете ", споделя Димитър Тилев.

А околните на Иван желаят да схванат за какво се стигна до тук.

" Защо България даже не желае да разбере какъв е казусът, а просто взема решение да ги изпрати някъде. Когато българският съд изпрати Иван в Германия, споделиха, че го изпращат там, тъй като следствието щяло да бъде по- дейно. И ние си задаваме въпроса: Добре, в случай че българският съд признава, че не е ефикасен, и признава, че немският съд е ефикасен, за какво ни е нужен български съд тогава? ", споделя Анна Налбантова, приятелката на Иван.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР