23-годишният подсъдим беше признат за виновен в това, че на

...
23-годишният подсъдим беше признат за виновен в това, че на
Коментари Харесай

Наказаха непредпазлив шофьор, причинил страдания на кондукторка от Варна


23-годишният обвиняем беше приет за отговорен в това, че на 29 август 2019 година, при ръководство на лек автомобил по бул. " Осми крайморски полк “ в посока квартал " Чайка “, след спирката на Червения площад, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като пренебрегвайки пътната маркировка, навлязъл внезапно и ненадейно в бус-лентата пред движещ се рейс от градския превоз.

Поведението на подсъдимия принудило водача на рейса да предприеме рисково прекъсване, в опит да избегне пътнотранспортно произшествие. По този метод, по несъобразителност е била породена междинна телесна щета на кондукторката от градския превоз, изразяваща се в строшаване на крайник и травма, обусловило трайно усложнение в придвижването на долния крак за интервал от към 3-4 месеца.

23-годишният юноша е дееспособен лидер, с годно удостоверение за ръководство на автомобил, неосъждан и неосвобождаван от наказателна отговорност до момента. Деянието е осъществено по несъобразителност. Варненският областен съд го призна за отговорен за осъщественото закононарушение по член 343, алинея 1, б. " б “ от Наказателния кодекс, като по импортирано от прокуратурата разпореждане с предложение за освобождение от наказателна отговорност, съдът му наложи административно наказване – санкция в размер на 1000 лв.. Той бе лишен от право да ръководи МПС за период от 3 месеца. Направените по делото разходи също са в тежест на подсъдимия.

Съдебното решение предстои на обжалване в 15-дневен период.

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР