23-годишните Таня, Йоана и Иванина са създали успешна бизнес стратегия

...
23-годишните Таня, Йоана и Иванина са създали успешна бизнес стратегия
Коментари Харесай

Момичета продават изкушения без глутен

23-годишните Таня, Йоана и Иванина са основали сполучлива бизнес тактика с знания по маркетинг, финанси и здравословна кулинария


Три девойки са сбъднали фантазията си да отворят пекарна за безглутенови храни, направени от тях самите. Таня Григорова, Йоана Желева и Иванина Черкезова основават “Зелена работилница ” в Пловдив, до момента в който следват “Маркетинг ” в университета “Паисий Хилендарски ”.
 Любимият сладкиш на трите кулинарки - “Зелената торта ” Любимият сладкиш на трите кулинарки – “Зелената торта ”
23-годишните девойки са от разнообразни краища на България, само че ги задържа дружно общата им самодейност. “Притежаваме нужните съществени знания, както по маркетинг, по този начин и по финанси за основаването на сполучлива бизнес тактика. Имаме голям интерес в региона на кулинарията и здравословния метод на живот, по тази причина взехме решение да съвместим всички свои обичани занимания в едно и да създадем бизнес, който да прави хората една концепция по-здрави и щастливи ”, обясниха ентусиастките пред “Труд ”.

Идеята им се ражда през 2015 година във втори курс, когато показват собственоръчно направени храни. Тяхната работилница се основава на здравословни и чисти ястия, които не съдържат глутен и изкуствени подобрители на усета. Води ги желанието им да покажат, че здравословната храна е вкусна и е значима за метода на живот.

Първият артикул, който оферират, са безглутенови солети. Днес имат предписания за гризини, крекери и курабийки. Разполагат с меню от над 50 продукта – торти, кексове, кишове, пици и разнообразни типове самун. За хората, които не са от Пловдив, основават уебсайт за поръчки в цялата страна.

Признават, че преди да се утвърдят на пазара, са имали опити, които не са се харесвали, само че в никакъв случай не са се отчайвали и желанието им да съумеят е единствено растяло.

“Самата консистенция на смесите е друга заради неналичието на глутен в брашната, които използваме. Необходими са голям брой опити и опити, до момента в който се доближи до стремежи резултат и визия. Създаването на един безглутенов артикул е същинско предизвикателство даже за професионални кулинари, а за изработването на цяла продуктова линия се изисква извънредно доста самообладание, до момента в който успееш да постигнеш съвършената плътност на сместа и най-точната температура на изпичане. В последна сметка напъните си костват ”, описват начинаещите бизнесдами.
 “Зелена работилница ” е първата безглутенова пекарна в Пловдив. “Зелена работилница ” е първата безглутенова пекарна в Пловдив.
Още от началото вземат участие в голям брой състезания, предприемачески академии, начинания и семинари. Година откакто основават плана си, печелят премия на медиите в съревнование на Неправителствени организации Junior Achievement. Гонят фантазията си да отворят пекарна. Тласък им дава успеха в конкурс на Община Пловдив “Най-добър млад бизнесмен ” за 2017 година, с помощта на който откриват първия си обект – по този начин бленуваната “пекарна, сладкарница, магазинче или както ние обичаме да споделяме – творилницата за храни, направени с обич “Зелена работилница ”.

Младите кулинарки се придържат към обичайна българска кухня, като употребяват нашенски артикули и подправки. Адаптират обичайните ни храни към безглутенов техен вид: “Българинът търси нормалния усет, мъчно приема екзотични комбинации. Това е повода да се стремим да сътворяваме чисти артикули, които оптимално да се приближават като усет до откритите печива и тестени произведения, които всеки харесва. ”

Момичетата имат проекти за 2018 година за участия в благотворителни начинания, изложби и панаири. Не стопират да обогатяват рецептите си и готвят изненади на клиентите си. Съветват всички младежи да повярват в себе си и концепциите си. “Не забравяйте да следвате най-важната цел в живота, а точно да сте щастливи и задоволени от себе си и от това, което вършиме. Трудностите дебнат зад всеки ъгъл, само че какво от това? Не се отхвърляйте да мечтаете и бъдете смели, тъй като употиростта се награждава рано или късно ”, поучават те.

Вкусотии


Таханов мъфин е №1

 Един от най-продаваните артикули – безглутенов мъфин с италиански шоколад Един от най-продаваните артикули – безглутенов мъфин с италиански шоколад
Клинетите на “Зелената работилница ” избират сладките, а класацията води тахановият мъфин с италиански шоколад. Друг от най-продаваните им артикули са котешките езичета. Фаворитът на трите кулинарки е така наречен “Зелена торта ”, която с изключение на без глутен е и без захар и млечни артикули, което я прави подобаваща за хора с разнообразни алергии и характерни хранителни привички.

“За нас най-голямото благополучие е, когато забележим, че клиентите ни са задоволени. Когато някой пристигна и каже, че доста се радва, че ни е разкрил и най-накрая още веднъж може да си хапне от обичаните му “скалички ” и да си напомни детството. Или когато забележим блясъка в очите на някое детенеце, което нетърпеливо разопакова обичаната му безглутенва близалка. Това са моментите, които ни вършат същински щастливи и знаем, че сме постигнали задачата ”, описват девойките.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР