23-годишна медицинска сестра от Милано се превърна в синоним на

...
23-годишна медицинска сестра от Милано се превърна в синоним на
Коментари Харесай

Медсестра от Милано, изморена съм, но оставам

23-годишна здравна сестра от Милано се трансформира в синоним на добрина и съпричастност в изтормозената от ковид Италия. Алесия Бонари трогна целия свят с пост в инстаграм, в който разказва какъв брой е мъчно да работиш в една от най-натоварените лечебни заведения и демонстрира белезите на красивото си лице поради непрекъснатото носене на маски, защитни очила и облекло. Брюнетката, която може да съперничи на всеки супермодел от подиума, споделя, че откакто постави защитното облекло, не може да върви до тоалетна, нито смее да пие вода, само че все пак продължава да оказва помощ, тъй като си обича работата.

" Страхувам се да отивам на работа. Страхувам се, че маската може да не прилепне добре на лицето ми или че може инцидентно да се докосна със нечисти ръкавици, или че стъклата (на очилата) не покриват напълно очите ми и нещо може да се случи. Физически съм изморена, тъй като защитните средства са неприятни, потя се от лабораторния халат и откакто един път съм облечена (в предпазен костюм), не мога да вървя до тоалетната или да пия в продължение на шест часа. Уморена съм психически, както и всички други мои сътрудници, които от седмици са в същото положение, само че това няма да ни попречи да си вършим работата, както постоянно сме я правили. Ще продължа да се грижа за моите пациенти, тъй като аз съм горда с моята работа и я обичам ".

Постът е оповестен преди три дни и бързо се трансформира в един от най-коментираните в инстаграм. „ Благодаря ” е най-честият отговор под шокиращия роман за компликациите пред всички медицински екипи в страната. Междувременно италиански учени оповестиха, че е най-вероятно вирусът да е пренесен в тяхната страна от Германия, а не от Китай, както се смяташе до момента. Анализът ги е отвел до инфектиран от Мюнхен в интервала 19-22 януари. Германският пациент се е заразил след контакт с човек, пристигнал от Шанхай, споделя Масимо Гали, началник на изследователската група и на отделението за инфекциозни заболявания в миланската болница Сако. Генетичните разбори на вируса демонстрират, че италианската зараза може да е почнала сред 25 и 26 януари, много преди откриването на първия формален италиански пациент на 21 февруари - 38-годишен мъж от град Кодоньо в Ломбардия.

" Можем да предположим, че човек, който се е заразил с вируса в подтекста на инфектираните в Мюнхен, е пристигнал в Италия и в региона, в който вирусът първо се е популяризирал без признаци ", споделя Гали пред Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР