23 деца в САЩ, Испания и Великобритания са били спасени337

23 деца в САЩ, Испания и Великобритания са били спасени337 ...

Спряха най-голямата педофилска онлайн платформа.


23 деца в САЩ, Испания и Великобритания са били спасени

337 души от 38 държави бяха арестувани по подозрение, че са използвали Welcome to Video. Това е една от най-големите онлайн платформи за педофилско съдържание в даркнет, съобщи Министерството на правосъдието на САЩ.

23 деца в САЩ, Испания и Великобритания са били спасени от "продължаващите сексуални експлоатации", пише германският вестник "Билд".

Американски съд описва платформата като детска площадка за педофили, извратени и престъпници. Предполагаемият оператор на сайта е само на 23 години - Джонг Лу Сън и е с 9 обвинения от американското правосъдие. Той вече е бил осъден в Южна Корея и там е бил в затвора. Предстоят още разследвания и задържания на замесени в случаите с педофили.

Платформата Welcome to Video е работела с помощта на анонимни биткойн плащания още от март 2018 година. Разследващите установиха около осем терабайта данни, включително около 250 000 детски порнографски видеоклипове. Те са съдържали сексуални посегателства на деца и скоро родени бебета. Според разследващите почти половината от снимките и видеоклиповете никога досега не са се появявали в интернет.

Желаещите да ги гледат трябвало да плащат чрез криптовалути годишен абонамент в размер на около 300 долара. Имало даже инструкция: "Не качвайте порно с възрастни".

Платформата имаше регистрирани около един милион биткойн адреси. Това предполага, че може да е имало до милион потребители.

Във връзка с въпросния сайт във Великобритания са арестувани педофилите Матю Фолдър и Кайл Фокс, които са с присъди за по повече от 20 години затвор.

Съвместната операция на американските, британските и корейските правоохранителни органи срещу сайта е започнала през 2017 г. след разследването на Острова срещу геофизика д-р Матю Фалдър, който в момента изтърпява 25-годишна присъда за педофилия.

Новото в случая е, че сайтът е бил локализиран в Южна Корея чрез проследяване на транзакции със смятаната за непроследима виртуална валута биткойн.

Така още през миналата година полицията е стигнала до 23-годишния Йонг Ву Сон, за който се смята, че е администрирал сайта. Зад решетките са потребители от САЩ, Великобритания, Ирландия, Южна Корея, Германия, Испания, Саудитска Арабия, ОАЕ, Чехия, Канада и др. Към момента няма данни за българско участие както в престъпната схема, така и в консумацията на видеата.

Източник: standartnews.com