23 деца в САЩ, Испания и Великобритания са били спасени337

...
23 деца в САЩ, Испания и Великобритания са били спасени337
Коментари Харесай

Спряха най-голямата педофилска онлайн платформа

23 деца в Съединени американски щати, Испания и Англия са били избавени

337 души от 38 страни бяха задържани по съмнение, че са употребявали Welcome to Video. Това е една от най-големите онлайн платформи за педофилско наличие в даркнет, заяви Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

23 деца в Съединени американски щати, Испания и Англия са били избавени от " продължаващите полови употреби ", написа немският вестник " Билд ".

Американски съд разказва платформата като детска площадка за педофили, извратени и нарушители. Предполагаемият оператор на уеб страницата е единствено на 23 години - Джонг Лу Сън и е с 9 обвинявания от американското правораздаване. Той към този момент е бил наказан в Южна Корея и там е бил в пандиза. Предстоят още следствия и арестувания на забъркани в случаите с педофили.

Платформата Welcome to Video е работела благодарение на анонимни биткойн заплащания още от март 2018 година. Разследващите откриха към осем терабайта данни, в това число към 250 000 детски нецензурен видеоклипове. Те са съдържали полови похищения на деца и скоро родени бебета. Според проверяващите съвсем половината от фотосите и видеоклиповете в никакъв случай до момента не са се появявали в интернет.

Желаещите да ги гледат трябвало да заплащат посредством криптовалути годишен абонамент в размер на към 300 $. Имало дори директива: " Не качвайте порно с възрастни ".

Платформата имаше регистрирани към един милион биткойн адреси. Това допуска, че може да е имало до милион консуматори.

Във връзка с въпросния уебсайт във Англия са задържани педофилите Матю Фолдър и Кайл Фокс, които са с присъди за по повече от 20 години затвор.

Съвместната интервенция на американските, английските и корейските правоохранителни органи против уеб страницата е почнала през 2017 година след следствието на Острова против геофизика доктор Матю Фалдър, който сега изтърпява 25-годишна присъда за педофилия.

Новото в тази ситуация е, че уеб сайтът е бил локализиран в Южна Корея посредством следене на транзакции със считаната за непроследима виртуална валута биткойн.

Така още през предходната година полицията е стигнала до 23-годишния Йонг Ву Сон, за който се счита, че е управлявал уеб страницата. Зад решетките са консуматори от Съединени американски щати, Англия, Ирландия, Южна Корея, Германия, Испания, Саудитска Арабия, ОАЕ, Чехия, Канада и други Към момента няма данни за българско присъединяване както в незаконната скица, по този начин и в потреблението на видеата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР