23 администрации все още не обменят помежду си документи електронно.

...
23 администрации все още не обменят помежду си документи електронно.
Коментари Харесай

Администрациите бият отпор на е-управлението

23 администрации към момента не обменят между тях документи електронно. Това заяви зам.-председателят на Държавната организация " Електронно ръководство " Александър Йоловски.

По думите на Йоловски за тези ведомства има различен канал, по който да работят.

" Броят на администрациите, които не извършват условието, понижават непрестанно. Основните проблеми, които всички срещнаха по този дълъг път, са преди всичко нуждата от цялостна смяна на метода на мислене, т.е. ние към този момент не можем да си позволим да бъдем в хартиения свят. На второ място - съвсем всички администрации срещнаха както механически проблеми, някои от тях срещнаха и финансови компликации. Много от администрациите имаха потребност и от профилирано образование ", изясни зам-министърът.

Той уточни още, че с електронния документооборот няма да се губи скъпо време на администрациите и жителите. Именно по този метод жителите щели да усетят резултата от електронния продан на документи - посредством по-бърза работа на ведомствата.

Естествената реакция на новостите е цялостен отпор, сподели още Йоловски. Той е на мнение, че битката е да се промени методът на мислене.

" Електронният документ не е нещо ужасно, не е нещо, което прави света по-несигурен, а противоположното - прави го по-сигурен, по-защитен и по-бърз ", добави той.

Йоловски разяснява още, че един от най-ключовите проблеми е киберсигурността. За това в последните години интензивно се работи за това администрациите да осъзнаят този проблем и да влагат сериозна сила за обезпечаване на киберсигурността.

" Киберсигурността изисква средства, само че на първо място изисква доста добра организация и процедури. Киберсигурността е тематика, която всекидневно би трябвало да се актуализира ", сподели още заместник-министърът.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР