220 нови електронни информационни табла се монтират на спирките на

...
220 нови електронни информационни табла се монтират на спирките на
Коментари Харесай

220 нови електронни табла за столичния градски транспорт


220 нови електронни осведомителни табла се инсталират на спирките на столичния градски превоз.

Таблата ще се инсталират на спирките, където старите табла са мощно корозирали в основата си, и там, където такива липсват. Това съобщи пред публицисти заместник-кметът по превоза на Столична община Евгени Крусев, който участва на монтирането на първото от новите табла.

"Основното, на което акцентираме, е да инсталираме табла там, където няма такива, като сме се водили от това къде се качват и слизат повече хора, къде има по-голям пътникопоток ", изясни Крусев.

Той изясни, че общата стойност на инвестицията е към 1 милион лв. с Данък добавена стойност, като това е част от плана за интегриран столичен градски превоз фаза 2.

Цената на едно табло е малко под 5 хиляди лв., като включително влиза и монтажът, окабеляването, настройката и други.

"С тези нови 220 табла на процедура общо електронните табла в столицата стават към 1 250 табла. По този метод обгръщаме на процедура всички спирки, където има огромен пътникопоток ", уточни още зам-кметът.

По думите на Крусев новите табла са снабдени със СИМ карта с 4G интернет и модем, тъй че да имат действителна връзка с центъра за ръководство на трафика на градския превоз и надлежно с диспечерския център на градската подвижност.

Основното преимущество на новите табла по отношение на старите е, че с изключение на идването на съответната линия, при тях диспечерът може да изписва известия и информация за пасажерите, която да им бъде от изгода при обмисляне на тяхното пътешестване, да вземем за пример в случай че има затворени улици или булеварди, повреди, митинги и други.

До началото на декември всички табла ще бъдат инсталирани, увери Крусев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР