22-то издание на филмовия фестивал за правата на човека FIFDH

...
22-то издание на филмовия фестивал за правата на човека FIFDH
Коментари Харесай

Филмов фестивал за правата на човека: Победителите се усъвършенстват за Русия и Газа

22-то издание на филмовия фестивал за правата на индивида FIFDH отличи „ Животът е прелестен “ на Мохамед Джалаби, история на палестинец, блокиран отвън Газа.

През последните 22 години Женева е хазаин на март в съдействие със Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида.

Фестивалът съчетава диспути и филми, като идват интернационално известни актьори и деятели с цел да се срещнат с обществеността и да показват тяхната работа и техните битки.

Тази година философът и деятел Анджела Дейвис беше почетен посетител и член на панел, отдаден на полицейското принуждение по света.

„ Младите хора постоянно са в челните редици на битките и аз съм доста разчувствуван от придвижванията по целия свят, тук в Европа, само че също и в Близкия изток, в Африка и изключително в отговор на израелската война против ", сподели тя пред Euronews Culture.

От Газа пристигна филмът Животът е прелестен на Мохамед Джалаби, който споделя за тестванията и премеждията на режисьор, който не може да се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР