22 са децата със съмнения за хранително отравяне от ямболското

...
22 са децата със съмнения за хранително отравяне от ямболското
Коментари Харесай

Директорът на болницата в Ямбол: Приетите 22 деца са в добро състояние

22 са децата със подозрения за хранително отравяне от ямболското село Хаджидимитрово. Те са на възраст сред 7 и 12 години и са настанени в инфекциозното поделение на ямболската болница.

Още детайлности за случая и положението на децата - вижте от директното включване на Румяна Стефанова.

Децата са получили през вчерашния ден следобяд стомашни болки. Съмнението е, че има стомашно-чревно отравяне, само че към момента инспекциите не престават.

Директорът на Многопрофилната болница " Св. Панталеймон " доктор Диманов съобщи пред нашата камера, че децата сега са в относително положително положение

" Приети са в отделението 22 деца от 7 до 12 годишна възраст. Спрели са да повръщат. Някои от тях са признати с повръщане и температура. Провеждат се диагностично - лечебни мероприятия. Всички са в положително положение към този момент, тъй като заболяването е в динамичност. Взети са проучвания. Най-вероятно ще се потвърди каква е повода, само че са нужни още няколко часа. Интересно е, че в едно учебно заведение са се хранили, само че те са от друго село. Районна ревизия също ще взе участие в доказване на повода за положението на децата. Предполагам, че няма да има затруднения ", съобщи доктор Диманов.

Няма дете, което да заплашва живота му това заболяване. Най-вероятно се касае за хранително отравяне, сподели още доктор Диманов.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР