22 награди бяха връчени на 20-рото издание на Международния фестивал

...
22 награди бяха връчени на 20-рото издание на Международния фестивал
Коментари Харесай

Раздадоха наградите на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми във Варна

22 награди бяха връчени на 20-рото издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, който се организира във Варна от 14 до 18 юни.

Кметът Иван Портних връчи специфичната премия на френския филм „ Пленителното пътешестване “ .

Поздравявам уредниците от Българския Червен кръст и Медицински университет - Варна, както и Илко Раев- подстрекател и мотор на фестивала, че не престават посредством изкуството да демонстрират силата на хуманизма и доброволчеството, да събират надарени хора от целия свят в нашия град, сподели Портних.

Филмът „ Една провинциална болница “ , копродукция на България и Германия, получи огромната премия на фестивала. Той е дело на младите създатели Илиян Метев, Иван Чертов и Златина Тенева, които са прекарали месеци наред в болничното заведение в Кюстендил по време на коронавирус пандемията, с цел да снимат лентата. Наградата за постановка отиде при Денис Божич от Босна и Херцеговина за кино лентата „ Един нов Бродуей “ , който споделя за театрална натрупа, състояща се от хора със синдром на Даун. Заглавието получи и най-високото самопризнание в категорията за пълнометражни документални филми.

Наградата за сюжет бе присъдена на украинския филм „ Клондайк “ .

Две награди получи късометражният игрален филм „ За мен “ от Нидерландия на иранския режисьор Али Асгари. Българското писмено заглавие „ Лимбо “ на режисьорката Джулия Пъстракова заслужи също два наградата - за най-хубав късометражен документален филм и специфична премия на журито за проникновения му взор към деменцията при възрастни хора.

Специална премия на журито получи и швейцарско-белгийската копродукция „ Последният танц “ .

Преди церемонията по награждаването доброволците от БМЧК направиха флашмоб.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР