22-годишната американска алпийка Микаела Шифрин спечели второ олимпийско злато в

...
22-годишната американска алпийка Микаела Шифрин спечели второ олимпийско злато в
Коментари Харесай

Шифрин грабна второ олимпийско злато


22-годишната американска алпийка Микаела Шифрин завоюва второ олимпийско злато в кариерата си, откакто завоюва купата в гиганския слалом в Пьонгчанг. Американката още веднъж сподели, че има с изключение на страховит гений, и здрави нерви. Тя вървеше втора след първия манш, само че доста мощно каране във втория манш съумя да изпревари съперничките.

" Страшно удовлетворена съм, тъй като главната ми дисциплинираност е слалома, а не гигантския. Най-щастлива се усещам на снега ", сподели шампионката в слалома от Сочи 2014, която може да завоюва трета купа в петък, когато е техничната дисциплинираност в Пьонгчанг.

Голямата изненада в дисциплината сервира Рагнхилд Мовинкел, която се окичи със сребърния орден. Норвежката приключи на 39 стотни зад победителката, като също направи доста мощен втори манш.

Бронзът остана за италианката Федерика Бриньоне. Тя записа общо време от 2:20,48 минути и изостана на 48 стотни от Шифрин.

Водачката след първия манш Мануела Мьолг не устоя на напрежението и по този начин и не съумя да се добере до орден. Тя даде едвам 23-то време във втория манш и приключи на 1,18 секунди зад победителката.

Българката Мария Киркова кара устойчиво в двата манша и приключи 40-а с общо време 2:32.77 минути. Киркова бе 46-а след първия манш, само че направи доста по-добро втурване във втория и влезе в топ 40 с закъснение от 12.75 секунди след победителката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР