22-годишна сърфистка едва не загина по време на силната буря

...
22-годишна сърфистка едва не загина по време на силната буря
Коментари Харесай

Сърфистка едва не загина по време на силната буря във Варна

22-годишна сърфистка едвам не почина по време на мощната стихия във Варна в събота. В опит да помогне 18-годишно момче рискува живота си. Двамата са избавени с помощта на инцидентно преминаваща моторна лодка, съобщи Българска национална телевизия.

Бурята застига в морето сърфистката Габриела. Тя губи надзор над борда. Данаил, който вижда бедстващото момиче от брега, се хвърля да го избави. Но не съумява, морето го завлича във вътрешността. Минути преди да потъне бил видян инцидентно от Йордан и Галина, които плавали с моторната си лодка.

" Разбрахме, че е изпаднал в много сериозна неволя, доста бързо успяхме да го качим на нашата лодка, беше много изплашено момчето ", описа Йордан Йорданов.

" Момичето мога да кажа несъмнено, че беше в потрес, тъй като като стигнахме да нея и и споделих, че ще ѝ помогнем и да не пуска дъската на сърфа, тя просто пусна дъската и почна да плува в другата посока ", споделя Галина Райчева.

Данаил не е имал късмет да избави момичето в мощната стихия, само че е рискувал живота си с вярата, че ще успее. Опитните в морските спортове приканват всички да бъдат бдителни, когато влизат в морето през август. Тогава то се обръща, а вятърът сменя посоката си бързо. Затова и най-малката неточност може да докара до огромна покруса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР