22-годишен мъж, измамил 9-годишно момиченце, е задържан в ареста на

...
22-годишен мъж, измамил 9-годишно момиченце, е задържан в ареста на
Коментари Харесай

Задържаха телефонен измамник, излъгал 9-годишно дете

22-годишен мъж, измамил 9-годишно момиченце, е арестуван в ареста на РУ-Велинград, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В неделя сутринта той се обадил на стационарен телефон в жилище в града. Слушалката обаче вдигнало 9-годишно момиченце, защото родителите му отсъствали за към час от къщи. От другата страна непознатият се показал за доктор, който съобщил на детето, че майка му си е счупила крайници. Тя била призната в болница, само че се налагала незабавна интервенция и средства за нея.

Измамниците съумели да убедят обезпокоеното дете в истинността на описа си, като го уверили, че парите ще бъдат взети от чиновник в Здравната каса. Детето събрало наличните в жилището 750 лв. и ги пуснало в плик през прозореца.

Едва откакто родителите се прибрали се схванало, че става дума за телефонна машинация. С разплитането на случая неотложно се заели чиновници на полицейското ръководство в курортния град. За броени часове е изяснено, че парите са взети от 22-годишния Г.Б. от Велинград.

При осъществените процесуални дейности той предал цялата сума. По случая е формирано полицейско произвеждане под наблюдението на Районната прокуратура във Велинград.   
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР