, 21 възрастни и 4 деца, бягащи от войната в

...
, 21 възрастни и 4 деца, бягащи от войната в
Коментари Харесай

21 възрастни и 4 деца от Украйна са регистрирани, като пребиваващи в Кюстендилска област 

,
21 възрастни и 4 деца, бягащи от войната в Украйна, са регистрирани, като пребиваващи на територията на област Кюстендил, заяви регионалният шеф Катя Димитрова. В Сапарева баня са се открили 8 украински жители, в Дупница – 6, в Кюстендил – 5.

Други двама възрастни и четири деца са настанени в частни къщи в гр. Кюстендил и кюстендилското село Соволяне. Очакваните при започване на седмицата две дами, едната от които бременна, и две деца, са пристигнали в Кюстендил. На бременната украинка е препоръчана здравна помощ, от която, досега, не се е възползвала. В идващите дни в Кюстендил се чака да дойдат още 8 украинци.

Областният координационен център припомня за съществуването на денонощна телефонна линия, в помощ на украинските жители, бягащи от войната, с номер 0885939322. От разкриването й до момента, поръчка за подпомагането им е дадена от мъж, живеещ в Германия, който е декларирал подготвеност да даде безплатно за прилагане апартамент в гр. Кюстендил, за период доникъде на месец май. Жител на кюстендилско село е заявил, че ще даде за безплатно прилагане къща, а различен жител – къща в община Рила, подобаваща за обитаване от две фамилии.

Областният координационен център припомня, че когато украински жители идват на територията на област Кюстендил, без значение в коя от деветте общини, следва в тридневен период да бъдат регистрирани в работа „ Миграция “ към всяко Районно ръководство в общините. Това може да бъде направено от лицето/домакин, което ще даде настаняване или е обвързване на общините, в случай че те дават място за настаняване. Регистрацията в работа „ Миграция “ не дава статут на емигрант, това би трябвало да бъде посочено категорично като предпочитание от всеки.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР