21-те места в мандат 2023-2027 се разпределят между шест формации

...
21-те места в мандат 2023-2027 се разпределят между шест формации
Коментари Харесай

Вижте разпределението на мандатите в местния парламент в Карнобат

21-те места в мандат 2023-2027 се разпределят сред шест обединения

Стана явен новият състав на Общинския съвет в Карнобат. 21-те места в мандат 2023-2027 се разпределят сред шест обединения.

По петима съветници влизат от „ Земеделски национален съюз “ и „ Граждани за общината “, от Левицата – четирима, „ Българска социалистическа партия за България “ – трима, а ПП-ДБ и ГЕРБ вкарват по двама съветници. Разочарованието от вота е за " Бъдеще за родината ", които остават под бариерата за Общински съвет.

Интригата в Карнобат ще бъде към избора на ръководител на локалния парламент в Карнобат. Според осведомени с политическата конюнктура на локално равнище, ще има сериозен най-малко троен конфликт точно там.

От позицията на опита си в локалния парламент лидерът на „ Граждани за общината “ Живка Гроздева сигурно би се справила чудесно с отговорността да го управлява. Младата и амбициозна бизнесдама потвърди себе си като политик с ясна позиция, който умее да я изрази и аргументира и тя постоянно е в поддръжка на развиването на Карнобат.

Другата опция за избор на ръководител на Общинския съвет, който е пръв измежду равни, е Красимир Трифонов от „ Земеделски национален съюз “ и Маргарита Стаматова от „ Левицата “.

Още в изборната нощ стана изрично ясно, че Георги Димитров е новият-стар кмет на Карнобат. При 100 % преброени протоколи Димитров завоюва с 54 %.

Димитров ръководи община Карнобат от 2007 година. Той е един от кметовете с най-продължителен път в политиката. Георги Димитров е и член на УС на Националното съдружие на общините в Република България.

Ето и състава на Общинския съвет в Карнобат поименно: 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР