21-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал и норвежецът Каспер

...
21-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал и норвежецът Каспер
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Надал - Рууд 6:3, 2:3, испанецът върна брейка

21-кратният първенец от Големия шлем Рафаел Надал и норвежецът Каспер Рууд играят при резултат 6:3, 2:3 във втори сет на финала на Откритото състезание на Франция по тенис.

Грандиозният край на тазгодишния Ролан Гарос стартира в 16:00 часа може да го наблюдавате онлайн на Gong.bg.

Надал за първи път от доста време насам не бе апетитен за любимец за трофея преди началото на шампионата, откакто не завоюва нито един от подгряващите шампионати в Монте Карло, Барселона, Мадрид и Рим. Испанецът обаче още веднъж потвърди за какво е Краля на клея.

Матадора имаше доста тежък път до финала, като след три рутинни победи в първите три кръга надделя 9-ия подложен Феликс Оже-Алиасим в пет сета, преди да се изправи против огромния си противник Новак Дожкович. Рафа съумя да си отмъсти за загубата в полуфиналите преди година и победи международния номер 1 в четири сета. Битката му против номер 3 в схемата Александър Зверев пък приключи по противен метод, откакто германецът изкълчи гален и трябваше да се откаже.

От своя страна Рууд победи поредно Жо-Вилфред Цонга, за който това бе финален дуел в кариерата, Емил Руусувуори, Лоренцо Сонего, Хуберт Хуркач, Холгер Руне и Марин Чилич, като единствената му чиста победа пристигна против Руусувуори, а против Сонего трябваше да наваксва закъснение от 1:2 в сетовете. Така 23-годишният тенисист доближи първия си край в шампионати от Големия шлем и се трансформира в първия норвежец, който ще играе в мач за купата на шампионат от огромната четворка.

Game on
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР