Затворът Wandsworth: Какъв е животът в затвора, откъдето избяга заподозреният в тероризъм Даниел Абед Халиф

...
21-годишният бивш войник избяга в сряда сутринта по време на
Коментари Харесай

21-годишният бивш войник избяга в сряда сутринта по време на смяна в кухнята на затвора, като се твърди, че се е вкопчил в долната част на микробус за доставка на храна.

Прочетете още:

След последната си инспекция през юни 2022 г. HMP Wandsworth беше описана като пренаселена и с недостатъчен персонал с нарастващи нива на насилие. Тук Sky News разглежда по-отблизо какъв е животът на затворниците и персонала там.

Изображение: Предни порти

Един от най-пренаселените в Обединеното кралство

HMP Wandsworth е мъжки затвор от категория B в югозападен Лондон, построен през 1851 г.

Даниел Абед Халиф: Заподозреният за тероризъм избяга от затвора Уондсуърт

Той има официален капацитет от около 1600 в пет крила, но инспекциите постоянно установяват, че е пренаселено с между 60% до 80% повече затворници, отколкото е предназначено.

Последният доклад на главния инспектор на затворите на Негово Величество (HMCIP) каза, че „остава един от най-пренаселените затвори в страната, като повечето затворници споделят килия, построена за един“.

Националният председател на Асоциацията на служителите в затворите (POA) Марк Феърхърст каза пред Sky News, че последният когато той посети Уондсуърт, имаше само 69 ​​дежурни служители на затвора за повече от 1600 затворници.

Категория B означава, че Уондсуърт взема затворници направо от местните съдилища - които или чакат процес, или са били осъдени - и такива, които са дългосрочно или с висока степен на сигурност.

В Wandsworth има отделение за презаселване от категория C, където затворниците с по-малко насилие могат да работят и учат, преди да бъдат освободени.

Изображение: Въздушен изглед на имението на затвора < p>Освен санитарен възел и столова има също зала за свиждане, фитнес зала, спортна зала, библиотека, стая за вярвания, класни стаи и работилници.

Затворниците имат телефони в килиите си - въпреки че не могат да получават входящи обаждания .

На тези с привилегии се предлагат възможности за обучение в бръснарство, кетъринг, ремонт на велосипеди, градинарство, строителство и радиопродуциране.

Според уебсайта затворниците също имат шанс да се присъединят към хор , йога и уроци по внимателност.

Прочетете повече:
Призовава за независимо разследване на бягството
Защо не е бил блъснат в Белмарш?

„Мръсен, графити покриха килии без прозорци“

Последната проверка на затвора беше извършена през юни 2022 г.

Тя установи, че условията на живот на затворниците са „много лоши“. Те често са били настанявани в „мръсни, покрити с графити килии, някои от които са без прозорци“.

Инспекторите също описват „безпорядък на шкафовете за почистване“ и „големи количества боклук в дворовете за упражнения, привличащи паразити“. Купчини боклук също бяха видени „на крила“ и „изхвърлени от прозорците на килиите“.

Изображение: Клетка с прозорец. Снимка: Главният инспектор на затворите на Негово Величество Изображение: Затрупана с отпадъци килия с тоалетна. Снимка: Главният инспектор на затворите на Негово Величество

Затворниците от едното крило трябваше да се къпят в „мизерни условия“, като много затворници нямаха достъп до душове в петък.

Затворническата болница „не отговаряше на изискванията стандарти за превенция и контрол на инфекциите", но половината от килиите в отделенията за психично здраве бяха в процес на обновяване.

Изображение: Боклуци, хвърлени от прозорците на килиите. Снимка: Главният инспектор на затворите на Негово Величество

Затворниците прекарваха твърде много време в килиите си, като повече от половината от населението беше безработно, което означаваше, че са били заключени по 22 часа на ден.

За разлика от тях нямаше достатъчно възможности за работа поради пренаселеността и посещаемостта на обучението беше лоша.

Изображение: Счупена пейка в двора за упражнения. Снимка: Главният инспектор на затворите на Негово Величество

„Повишени нива на насилие“

От предишната инспекция през 2021 г. нивата на насилие са се увеличили.

Според персонала на инспекторите " липсваше увереност в оспорването на лошото поведение на крилата".

Изображение: Душ. Снимка: Главният инспектор на затворите на Негово Величество

Но те установиха, че жертвите и извършителите на престъпления в затвора като цяло са подкрепяни и ръководителите прилагат планове за подобряване на безопасността.

Докато по-рано нивата на сила, използвани от персонала беше описано като обезпокоително, до средата на 2022 г. имаше „съществени подобрения“.

Повече затворнически служители използваха своите видеокамери за предупреждение по тялото, но все още нямаше достатъчно камери, за да покрият всички области на затвор.

Преди това условията за чуждестранни граждани бяха лоши, като задържаните имигранти прекарваха твърде дълго в Wandsworth. Но това се бе „подобрило значително“ към момента на последната проверка - с имиграционните служители, работещи на пълен работен ден с подкрепата на две благотворителни организации.

Изображение: Здравна клетка. Снимка: Главният инспектор на затворите на Негово Величество

Недостигът на персонал е „много голям“

В резултат на пренаселеността, лошото набиране и задържане, нямаше достатъчно членове на персонала на затворник в Wandsworth по време на последната проверка.

Инспекторът описва „много високи нива на неефективен персонал“. Управителят на затвора беше напуснал след предишната инспекция и имаше временна инспекция.

В изявление след бягството на Халиф генералният секретар на Асоциацията на служителите в затворите (POA) Стив Гилън каза: „Уондсуърт е типичен пример за това какъв е животът на обслужващи затворнически служители, работещи на стресиращо и изпълнено с насилие работно място с неадекватно ниво на персонал, който се грижи за над 1600 затворници в това заведение".

Неговият колега г-н Феърхърст добави, че "хроничният недостиг на персонал" и „липса на подходящо обучение“ е довело до „пренаселен“ и „недостатъчен ресурс“ затвор.

Изображение: Inside A wing

Забележителни затворници

Като следствен затвор в Лондон, Wandsworth има е бил дом на някои добре известни и скандални затворници през годините.

Те включват:

Чарлз Бронсън – дългосрочен затворник с насилие Джулиан Асандж – основател и активист на Wikileaks Пийт Дохърти – музикант, многократно арестуван за престъпления с наркотици Ролф Харис - покоен педофил Макс Клифърд - покоен знаменит агент, осъден за непристойно нападение Борис Бекер - бивш шампион по тенис, осъден по обвинения в измама Рони Бигс - Великият крадец на влака, който успешно избяга Уондсуърт Рони Край - покойният гангстер от източен Лондон Крис Хюн - бивш правителствен министър, осъден за изопачаване на хода на правосъдието шофиране на наказателни точки

Журналистът и създател на документални филми Крис Аткинс документира времето си в Уондсуърт в своята книга и подкаст A Bit of A Stretch.

Той излежа присъда за измама и описа пренаселени, насилствени и мизерни условия.< /p>

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР