21-годишна родилка почина след секцио. Младата жена е била с

...
21-годишна родилка почина след секцио. Младата жена е била с
Коментари Харесай

Управителят на болница Св. Ив. Рилски за починалата родилка: Касае се за ДИК синдром

21-годишна родилка умря след секцио. Младата жена е била с просрочена бременност. Лекарите в продължение на два дни се опитвали да провокират раждане, само че защото не се получило, взели решение за цезарово сечение. Бебето се ражда живо и крепко, само че младата майка умира по-късно. 

Това е един извънредно тежък и фрапантен случай, извънредно огромна покруса и за фамилията и за болничния екип. 

Това разяснява пред Нова тв доктор Иван Иванов, шеф на МБАЛ " Св. Иван Рилски ", Горна Оряховица.

По време на секциото не е имало никакви затруднения. Около час по-късно стартира щедро кървене, незабавно започвнат реанимационни мероприятия, кръвоспиращи лекарства, О2. Транспортирането във Велико Търново е станало няколко часа по-късно с реаномобил. В такива случаи превозването е травматично и рисково. Затова първо би трябвало да се стабилизира пациента преди да бъде превозен, изясни той.

При постъпването в новата болница тя е била съответна, контактна, в схващане, разяснява лекарят. 

От проучванията, които са направени по време на случая, съдим, че става въпрос за ДИК синдром след раждането. Това е извънредно тежко затруднение, което води до над 50 % смъртност в международен мащаб при родилките, уточни шефът.

Родителите на починалото момиче обаче не са съгласни с обясненията на лекарите. Те упорстват да се узнае поименно кой е бил медицинския екип, направил раждането, да се направи вътрешна инспекция на случая, защото имат подозрения, че гибелта се дължи на лекарска неточност.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР