21-годишен ало измамник залови МВР в Пазарджик. Непознат се е

...
21-годишен ало измамник залови МВР в Пазарджик. Непознат се е
Коментари Харесай

Задържаха 21-годишен ало бандит, бил и муле по други измами

21-годишен ало лъжец залови Министерство на вътрешните работи в Пазарджик.
 Полицията хвана незает, нает за муле от телефонни измамници
Непознат се е обадил на стара жена от Пазарджик, показал се за доктор и й споделил, че щерка й е претърпяла случай. За това незабавно била нужна интервенция, за която трябвало да се заплати 17 000 лв.. Притеснената дамата обяснила, че няма толкоз пари в жилището си, най-вече може да събере 3000 лв.. Непознатият пояснил, че и тази първична вноска е задоволителна за осъществяване на интервенцията и дал насоки на старата жена да чака пощальон, на който да съобщи парите. Отивайки на мястото, с цел да получи парите, криминалистите изненадали и задържали 21 – годишен мъж от село Звъничево.

Наложена му е полицейска мярка за 24 часа. По случая е формирано полицейско произвеждане. В хода на спомагателните оперативни дейности, било открито, че в ролята си на „ муле “ той е съпричастен и към две други телефонни измами, станали преди седмица на територията на регионалния град. Тогава от две дами на 72 и 86 години получил общо 12 400 лв. и златни украшения.

Работата по документиране на цялостната незаконна активност на 21 - годишния мъж продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР