21 130 лева събра дарителската кампания Дай живот в Казанлък

...
21 130 лева събра дарителската кампания Дай живот в Казанлък
Коментари Харесай

Дарителската кампания в Казанлък събра над 20 хиляди лева за родилното отделение 

21 130 лв. събра дарителската акция „ Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно поделение “. Новината беше обявена на Бабинден, а заместник-кметът Лилия Цонкова съобщи, че „ акцията потвърди, че казанлъчани желаят родилното поделение в Казанлък да продължи да съществува “.
Кампанията стартира при започване на декември предходната година и е взаимна самодейност на община Казанлък, Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „ Бъдеще за децата “ и локалната Многопрофилна болница за интензивно лекуване (МБАЛ) „ Д-р Христо Стамболски “. Добрата вест бе обявена точно на Бабинден, а зам.-кметът Лилия Цонкова съобщи, че „ акцията потвърди, че казанлъчани желаят родилното поделение в Казанлък да продължи да съществува! “.
Целта на акцията беше да се съберат средства за закупуването на съвременно родилно легло за отделеното. Със събраната сума има опция да се купят два гинекологични стола - за приемния кабинет и за дребна операционна, както и принадлежности за операционния блок.
В нея средствата са набрани от 42 финансови дарения - 14 от бизнес организации, 15 от частни донори и 12 от разнообразни благотворителни начинания, регистрира изпълнителният шеф на Сдружение с нестопанска цел „ Бъдеще за децата “ Мария Гинева. Идеята е подкрепена съвсем всички детски градини, учебни заведения, читалища и обществени заведения в Казанлък, които проведоха коледни благотворителни базари. Младежите от Младежкия общински съвет, които направиха благотворителна фотосесия с Дядо Коледа на централния площад „ Севтополис “.  
Организаторите на акцията благодариха на всички присъединили се в подкрепи то на АГ-отделението, за което може да се дарят средства и в този момент със средства от благотворително събитие или с превод на следната банкова сметка:
Банка ДСК
IBAN BG82STSA93000013794439
BIC STSABGSF
Сдружение с нестопанска цел „ Бъдеще за децата “
съображение: за родилно отделение
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР