2040-а е годината, в която България ще успее да ваксинира

...
2040-а е годината, в която България ще успее да ваксинира
Коментари Харесай

Евродепутат: България ще ваксинира 70% от населението през 2040г., ако продължи с тези темпове

" 2040-а е годината, в която България ще успее да имунизира 70% от популацията, в случай че продължава да работи със сегашните темпове.
Това сочат данните в публикация на „ Politico “ за скоростта на имунизация в обособените страни. За да реализираме заложената цел за имунизиране на 70% от популацията над 18 години до септември 2021 година, в България би трябвало да се слагат по 33 368 ваксини на ден ", написа евродепутатът на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.
 Ангелов: До края на годината в България ще има задоволително количество ваксини Ангелов: До края на годината в България ще има задоволително количество ваксини
Ако Европейската комисия и Европейската организация по медикаменти одобрят документите на производител на ваксина отвън Европейския съюз, Мин...

" В момента се вършат по 1139. Ако запазим този ритъм ще реализираме задачата след 19 години и 8 месеца. А през септември ще сме ваксинирали 3% от хората. Само за съпоставяне, в Румъния се чака същият % да е 26.
Когато цифрите приказват, може би е време министър председателят Борисов да замълчи и да престане да изяснява какъв брой добре се оправяме с пандемията. Празните приказки, за жалост, не водят до резултати. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР