2024 година остава реалистична възможност за присъединяване на България към

...
2024 година остава реалистична възможност за присъединяване на България към
Коментари Харесай

Шефът на БНБ: Влизането в еврозоната остава реалистично през 2024 г.

2024 година остава реалистична опция за присъединение на България към еврозоната. Това е декларирал гуверньорът на Българска народна банка Димитър Радев  Димитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 година Той е магистър по стопанска система, финанси и заем. През 1994 година по време на видеоконференция, проведена от Американската комерсиална камара.

Радев е допълнил, че банковата ни система е влезнала доста по-подготвена от доста други европейски системи в рецесията с ковид.

Засега Българска народна банка не възнамерява удължение на краткотрайния мораториум върху кредитните заплащания, излиза наяве от изказването на гуверньора на Българска народна банка.

Срокът за утвърждения за отчасти или цялостно разсрочване на кредитни отговорности изтече през септември, откакто един път бе продължен. Временно разсрочени са отговорности на обща стойност над девет милиарда лв..

Радев е дал отговор и на редица въпроси, заложени от ръководители на банки у нас. Повечето от тях са свързани с директния контрол от Франкфурт на пет систематични банки, регистрирани у нас, както и за осъществяването на критериите от Маастрихт.

Според гуверньора страната ни има добър късмет да ги извършва към 2024 година, а уговорките, поети за интервала на престой във валутния механизъм, прочут като чакалнята за еврозоната, би трябвало да бъдат изпълнени.

Само два от тях са в отговорностите на централната банка, останалите – на държавното управление, напомня още Димитър Радев  Димитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 година Той е магистър по стопанска система, финанси и заем. През 1994 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР